Bitlis'teki STK yöneticilerinden Cem Küçük’e sert tepki

Bitlis'teki STK yöneticilerinden Cem Küçük’e sert tepki

Bitlisli STK temsilcileri, katıldığı bir TV programında Mavi Marmara gemisi katılımcılarına "manyak tipler" diyerek hakaret eden Cem Küçük’e sert tepki gösterdiler.

Gazeteci Cem Küçük’ün Mavi Marmara gemisinin katılımcıları için kullandığı hakaret içerikli ifadelere tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyadan gelen ilk tepkilerinin ardında Türkiye'nin farklı yerlerinde, STK temsilcilerinden yazarlara, siyasi parti temsilcilerinden akademisyenlere varana dek birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cem Küçük’ün sarf ettiği sözlere tepki gösteren Bitlis Eğitim Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) Başkanı Emrullah Uysal, referandumdan hemen sonra bu hakaretin yapılmasının manidar olduğunu hatırlatarak, “Bugün özellikle referandumdan sonra televizyon programına çıkıp, Müslümanları alenen aşağılamak, büyük bir ihanettir." dedi.

“Cem Küçük’ün arkasında İsrail ve emperyalist güçler var”

Uysal, "Bu ihanet özür beyanıyla telafi edilemez. Biz Cem Küçük’ün kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bütün Türkiye biliyor. Cem Küçük’ün bir İsrail ajanı olduğunu, İsrail adına Türkiye’de çalışma yürüttüğünü, istihbarat ile birlikte bir dönem çalıştığını bütün Türkiye biliyor. 16 Nisan’da yapılan referandumu hazmedemeyen Avrupa, ABD, İsrail bu tür insanları televizyon programlarına çıkartıp, Türkiye’ye ve hükümete mesaj veriyorlar. Devletin ve hükümetin halkla, camiyle, namazla, başörtülülerle savaşacaksınız mesajını veriyorlar. Bu savaşı yaptığınız sürece bizim dostumuzsunuz mesajını veriyorlar.” dedi.

Bu tür provokatif söylemlerin halkı galeyana getirmek için yapıldığını ve bundan farklı amaçlar güdüldüğünü belirten Uysal, yargının gerekli soruşturmayı yapması gerektiğini söyledi.  

Diyanet Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak ise Mavi Marmara katılımcıları için Cem Küçük tarafından kullanılan hakaret içerikli ifadeleri kınayarak, “Cem Küçük’ün yapmış olduğu açıklamayı şiddetle kınıyorum. Bu konuşmayla bütün dindarlara hakaret etmiştir. Mavi Marmara’da bulunan kardeşlerimiz tarihi sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Cem Küçük gibi, küçük beyinler bunu anlayamazlar.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.