Biz gençlerimizle ilgilenmezken şeytan yoldaşları gençlerimizin analizini yapıyorlar

Biz gençlerimizle ilgilenmezken şeytan yoldaşları gençlerimizin analizini yapıyorlar

Zeytinburnu'ndaki Mevlid-i Nebi programında konuşan Eğitimci-Yazar Sıtkı Arslanhan, "Biz gençlerimizle ilgilenmezken, bunların dünyası nedir diye bakmazken şeytan ve onun yoldaşları gece gündüz gençlerimizin analizini yapıyorlar." dedi.

Zeytinburnu İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde (ZKSM) bir program düzenledi.

Etkinliğe, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mustafa Açıkalın ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı

Seyitnizam Camii İmam Hatibi Hafız Sezer Verim'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mustafa Açıkalın’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sıtkı Arslanhan, son yıllarda değerlerin kaybedilmeye başlandığına dikkat çekerek, bunların başında da önemli gün ve gecelerin yer aldığını söylei.

"Neden hediyeleşmeyi yılbaşında, sevgililer gününde yapıyorsunuz da Mevlid Kandili'nde yapmıyorsunuz?"

Aslanhan, "Gençler, içlerindeki duygu ve heyecanı bir yerlerde kullanmak istiyorlar. Bizler de bu güzel gün ve geceleri gündeme getirmez, onların anlayabileceği dilde kutlamaz, onların içindeki aşkı, coşkuyu ortaya çıkaracak düzeyde yapmazsak onlar da gider yılbaşını, paskalyayı, sevgiler gününü vs. kutlarlar. Yılbaşında imam hatiplerde bile birbirlerine vermeleri için hediye hazırlıyorlar. Ben de buna çok kızıyorum ve neden bunu yapıyorsunuz, diye sorunca da çocuklar hediyeleşmeyi öğrensinler, diyorlar. Tamam bu Peygamberimizin sünneti ama neden bunu yılbaşında, sevgililer gününde yapıyorsunuz da Mevlid Kandili'nde yapmıyorsunuz? Eğer niyetiniz gerçekten çocukların hediyeleşmesiyse Mevlid Kandili, üç ayların başlangıcı, Ramazan ayı bunun için çok güzel bir örnektir. İki güzel bayramımız, 6 güzel gecemiz var ama biz bunları gündeme getirmiyoruz." şeklinde konuştu.

"Gençleri ifsat etmek isteyenler onları tanımak için analizler yapıyorlar"

Yakın zamanda Van’da yapılan bir Rock festivali üzerinden ailelere mesaj veren Arslanhan, şunları söyledi:

"Genelde İstanbul’da yapılıyordu ama bu sene Van’da yapıldı. Türkiye’nin en muhafazakar illerinden biri olan Van’da 3 gün süren ve gençlerin katıldığı bir Rock festivali yapıldı. Son günde konser alanında ellerinde içkilerle 70 bin kişi vardı. Bunlar size gösterebildiğimiz resimler ama daha iğrenç görüntüler de var. Burada 'peygamberimiz ve gençlik' diyoruz. Biz gençlerimizle ilgilenmezken, bunların dünyası nedir diye bakmazken şeytan ve onun yoldaşları gece gündüz gençlerimizin analizini yapıyorlar. Bu gençlerin nefsi ne istiyor, heva ve hevesleri nelerdir, diye öylesine güzel analizler yapıp istediklerini ayaklarına sunuyorlar ki gençleri kendilerine çekiyorlar. 'Ey gençler! Dünyanın neresinden hangi sanatçıyı istiyorsan ayağına getiriyorum. 3 gün boyunca ücretsiz ye, iç, eğlen' diyorlar. Peki biz ne yapıyoruz? Bu adamlar kalkıp Van’a giderek, gençlerin ayağına nefislerinin istediklerini getirirken acaba ben bir anne-baba olarak hemen yan odada oturan kızıma, oğluma ulaşabildim mi dokunabildim mi? Oğlum, kızım ne hissediyor, ne istiyor, bunun için ben ne yapabilir, ne verebilirim dedik mi? Ya da bir caminin hocası olarak yan taraftaki sokakta, mahalledeki gençler ne isterler, heva ve hevesleri nedir? Şeytan ve avaneleri onları tuzağa düşürmek için neler yapıyor ve bunların karşısında ne yapabilirim diyerek acaba bunun mücadelecisini birlikte verebiliyor muyuz?"

"Peygamberimizin ashabının çoğu gençlerden oluşuyordu"

Hazreti Muhammed'in gençlere verdiği öneme dikkat çeken Arslanhan, "İslam hareketi, Kur’an hareketi, Peygamber hareketi bir gençlik hareketidir. Peygamber Efendimizin ashabı 8 ile 25 yaş aralığında gençlerden oluşuyordu. Hazreti Ali 8, Enes bin Malik 10 yaşındaydı. 'Allah herkese bir yardımcı gönderdi, benim yardımcım Zübeyir bin Avvam’dır' buyuruyor ve Zübeyir bin Avvam 13 yaşındadır. Mus’ab bin Umeyr 14 yaşında ve 16 yaşındayken Medine’ye ilk öğretmen olarak gönderiliyor. Bu genç bir yıl içerisinde Medine’nin yarısının Müslüman olmasına vesile oluyor. Talha bin Ubeydullah 15, Sa’d bin ebi Vakkas 16, Dar'ul Erkam’ın sahibi 17 yaşındadır. Peygamber Efendimizin hayatında yaşadığı en büyük hadiselerden birisi İfk hadisesidir. Bu hadisede hazreti Ali ve Zeyd bin Harise ile istişare yapıyor. Peygamberimiz 12 yaşında bir çocukla hayatının en önemli olaylarından birisinin istişaresini yapıyor. Peki, biz çocuklarımızla neyi konuşuyoruz ve neyi dertleşiyoruz?" diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler