Biz ne Valiliğe ne siyasetçilere ne de bürokratlara inanıyoruz

Biz ne Valiliğe ne siyasetçilere ne de bürokratlara inanıyoruz

Sur ilçesinde yasağın kısmen kalkmasıyla ilçeye akın eden halk, polis ile PKK arasındaki çatışmaların ev ve iş yerine verdiği zararı gördükten sonra isyan ederek bütün kesimlerden beri olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 9 mahalleyi kapsayan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırılırken yasaktan sonra ilçeye akın eden halk, polis ile PKK arasındaki çatışmaların ev ve iş yerine verdiği zararı gördükten sonra isyan ederek bütün kesimlerden beri olduğunu söyledi.

Devlet yetkililerini, halkın ilçeyi terk etmemesi için anonslar yapan HDP Diyarbakır milletvekili Aysel Aydoğan’ı ve diğer siyasileri topa tutan bir vatandaş, artık halkı temsil edenlerin temsil yetkisinin kalmadığına dikkat çekerek kendilerinin halk olarak üçüncü bir tarafı oluşturduklarını ilan etti.

“Biz ne Valiliğe ne siyasetçilere ne de bürokratlara inanıyoruz”

Polis ile PKK arasında yaşanan çatışmaların halka verdiği zararlara dikkat çeken vatandaş, “Ben halkım. Benim muhatabım kimdir? Üçüncü kesim olarak taraf olduğumuzu ilan ediyoruz. Biz artık ne Valiliği, ne siyasetçileri ne de bürokratları dinlemiyor ve onlara inanmıyoruz. Artık biz de halk olarak bir tarafız. Savaşan her iki taraftan da muafız. Kendi başımıza tarafız.” diye konuştu.

Silahlı taraflardan kendilerine güvence verilmesini isteyen vatandaş, “Hakkımızı devlet mi verecek yoksa parti mi verecek? Silahlı taraflar, bize güvence versin. Biz halkız. Haklının yanında, canımızı da malımızı da kanımızı da veririz. Ancak güvenmiyoruz, yazılı güvence istiyoruz. Muhatabımız kimdir? Silahlı taraflara çağrı yapıyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Sizin anneniz, kardeşiniz, bacınız bugün burada olsa siz bu kuru kalabalığı burada yapar mıydınız? Kim elini masaya vurarak bu halkın muhatabı olduğunu iddia ediyor?” ifadelerini kullandı.

Halkın sahipsiz bırakıldığını belirten vatandaş, “Nerede televizyondan, oradan buradan bağıranlar, sosyal medyada konuşanlar nerede? Bu halkı neden görmüyor. Acılarımızı neden paylaşmıyor?” diyerek tepkide bulundu.

“Bizi bir zamanlar temsil eden vekiller, bugün temsil etmiyor”

Siyasilerin ve bürokratların lüks yaşamına dikkat çeken vatandaş, “Bizim İsviçre’de paramız yoktur. Cebimizde paramız yoktur. Minibüse verecek paramız dahi yoktur. Bizi bir zamanlarda temsil eden vekiller, bugün temsil etmiyor. Nerede bir tane zabıta, neden bizi korumuyor. Nerede devletin ve belediyenin özel araçları? Neden bize yardım etmiyorlar? Neden kamyonları getirmiyorlar. Biz artık hiç kimseye güvenmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.