"Biz sizin papazınızı siz de oradaki papazı bize verin"

"Biz sizin papazınızı siz de oradaki papazı bize verin"

ABD'li iki senatör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz sizin papazınızı siz de oradaki papazı bize verin." dediğini ve bu yönde bir takas niyetini taşıdığını söyledi.

ABD'li rahip Andrew Brunson'un FETÖ üyeliği nedeniyle Ekim 2016 tarihinden bu yana Türkiye'de tutuklu yargılanmasını eleştiren Amerikalı senatörler James Lanford ve Jeanne Shaheen, Brunson'un tutukluluğunu sürdüren hâkim ve savcılar başta olmak üzere bazı kişilere yaptırım uygulanacağını söyledi.

ABD'li Senatör Jeanne Shaheen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz sizin papazınızı siz de oradaki papazı bize verin." diyerek bu yönde bir takas niyetini açık bir şekilde dile getirdiğini belirtti.

"Bu Amerika'ya karşı şantaj" diyen Shaheen, "Brunson Türkiye'de 23 yıldır yaşayan bir misyoner. Yanlışı yok. Bu Amerika'ya karşı yapılan bir şantaj girişimi. Biz buna karşı sessiz kalmayacağız. Türkiye bizim NATO müttfekimiz. Bizim tarafımızda olması gerekirdi. Bunun kabul edilemez olduğunu söylemeliyiz." dedi.

Senatör James Lankford ise Türkiye'yi Kuzey Kore ile karşılaştırdı. Euronews'ün haberine göre Brunson davasında yer alan kişilere yönelik yaptırım hazırlığında olduklarını belirten Lankford, "Biz, Andrew Brunson'u haksız yere mahkûm etmeye çalışan hâkim ve savcılara yönelik bireysel yaptırımlar uygulama aşamasındayız. Ayrıca savunma alanında yapılan satışları kısıtlamaya ve farklı baskılar uygulamaya çalışıyoruz. Türkiye son 2 yılda çok değişti. Bizim de bunu dikkate almamız gerekiyor. Amerikalıların güvende oldukları bilene kadar Türkiye'de yatırım yapılmasını teşvik edemeyiz." diye konuştu.

Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için tasarı hazırlandı

Bu arada Senatör James Lankford, Senatör Jeanne Shaheen ve Thom Tilis, Kongre'ye tasarı sunmak için savunma bakanını yönlendiren Milli Savunma Düzenlemesi Komisyonuna sunulacak rapora Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasını öngören bir madde ekledi.

Programın üretim aşamasında yer alan ülkelerden biri olan Türkiye beşinci nesil savaş uçağı olan F-35'ten 116 uçak siparişi yapmıştı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.