"Biz sokağa çıkmak istiyoruz"

"Biz sokağa çıkmak istiyoruz"

Batman'daki engelliler, yaşadıkları sorunları dile getirerek engellilerin özellikle erişim ve ulaşım noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

BATMAN - Batman Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Gezici, kentte engellilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili açıklamada bulundu.

 

Batman Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Gezici, engellilerin özellikle erişim ve ulaşım noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Biz sokağa çıkmak istiyoruz. Biz alışverişe gitmek istiyoruz. Biz çocuğumuzun elinin tutarak onlara elbise almak istiyoruz. Ama maalesef ne otobüslerimiz, uygun ne de duraklarımız, ne kaldırımlarımız ve ne de dükkânlarımızın girişleri buna uygundur.” dedi.

 

Batman’ın engelsiz bir kent olması için mücadele verdiklerini ifade eden Gezici, “Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Bunların dışında da birçok sorunumuz var. En başta istihdam sorunumuz var. Engellilerin işe yerleştirilmesi sorunumuz var. Her ne kadar KPSS’de engelliler işe yerleştirilse bile maalesef özelliklede bölgemizde eğitim almamış engellinin çok olmasından dolayı sınavda başarı gösteremiyorlar. Çünkü bunların birçoğu dışarda eğitim aldıkları için ve okul okumadıkları için sınavda başarısız puan almaktalar. İstihdamda birçok kurumumuzda açıkların olduğunu görüyoruz fakat bu açık doldurulmuyor. Dolduruluyorsa bile engelsiz engellileri işe alıyorlar.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.