Bizi gerileme dönemine mahkûm etmeye çalışıyorlar

Bizi gerileme dönemine mahkûm etmeye çalışıyorlar

Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 300 yıldır gerileme dönemine mahkûm edilmeye çalışıldığını söyledi.

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesinin açılışına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında Soylu, katılımcılara hitap etti.

Dünyaya huzur vadedenlerin, silah satıp insanları öldürtme konusundaki iddialarından vazgeçmediklerini belirten Soylu, Ortadoğu'da yaşanan hadiselere değindi.

Soylu, "Dünyaya bugün huzur vadedenler ne binlerce kilometre ötede nasıl yaşayacağını bilmeden binlerce kilometrelik yolları çoluğuyla, çocuğuyla ölümü göze alarak giden göçmenlerden haberdarlar ne susuz diyarlardan haberdarlar ne de sadece silah satıp insanları birbirlerine öldürtme konusundaki iddialarından vazgeçmiş durumdalar. Allah'ınızı severseniz, geçen hafta 8 evladımızı şehit verdiğimiz gün Amerikan Büyükelçiliği bir taziye yayınlıyor. Vicdanı, etiği, ahlakı olmayan bir değerlendirmeyi ortaya koyuyor. Şuradan kilometrelerce öteye binlerce TIR gönderiyorsun. Silah, mühimmat ve onlar etraftaki bütün coğrafyaya ateş saldığı gibi bizim şu güzel ülkemize de ateş salıyorlar. Ondan sonra timsah gözyaşları gibi bir hali ortaya koyuyorsun. Dünyanın çekilmiş mafya filmlerinde olur. Öldürürler, sonra mezarının, cenazesinin başına gider, orada gözyaşı dökerler. Amerika gibi bir devlete mafyavari bir tavır hiç yakışmamaktadır." dedi.

ABD'ye gönderme yaparak, "Binlerce kilometre öteden şu bulunduğumuz yerin birkaç yüz kilometre güneyine binlerce TIR silah gönderiyorlar." diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Sırf buradaki huzuru bozmak, kendilerine ait karmaşık planları gerçeğe dönüştürebilmek için. Oysa buralar, dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, kendine ait bir anlayışı, kültürü ve huzur ortamı olan yerlerdir. Eğer birileri çomak sokmazsa Diyarbakır'a ne zaman gelirsem mutlu oluyorum. Ne zaman gelirsem sanki bir görevimi yapmanın huzuru içerisindeyim. Ne zaman gelirsem buradan giderken, 'Allah'ım, beni bir daha buraya nasip et!' diye kendi içimden dua ediyorum. Bunu görevim icabıyla da söylüyor değilim. Bu toprakları bizden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı yapabileceğimin kendi adına buraya gelmek ve buradaki kardeşlerimizle beraber musafahalaşmak olduğuna, el sıkışmak olduğuna bildiğim ve inandığım için burada olmaya çalışıyorum."

"300 yıldır bizi gerileme dönemine mahkûm etmeye çalışıyorlar"

Türkiye'nin sınanmaya çalışıldığını dile getiren Soylu, "Siz benden daha iyi biliyorsunuz, bu sınama bugün başlamadı. Bu sınama, bu coğrafyada 300 yıldır var. 300 yıldır bizi gerileme dönemine mahkûm etmeye ve Batıyla aramızdaki makası bir şekilde sürekli olarak açık tutmaya çalışanların ortaya koydukları süreçtir. Ortadoğu'daki iddiaları Suriye, Irak, Fas ve Yemen değildir; Balkanlardaki iddiaları oradaki ülkeler değildir, Kafkasya'daki iddiaları oradaki ülkeler değildir. Bu coğrafyanın en önemli özelliği olan ve bugün ayakta durursa etrafındaki coğrafyaya kan, can, umut, gelenek ve medeniyet veren Türkiye'dir; Türkiye'ye diz çökertebilmek ve zayıflatmaktır. İddiaları budur ama bu iddialarına ulaşmaları mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ASKON Diyarbakır Şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına Soylu'nun yanı sıra Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır milletvekilleri, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı ve davetliler de katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.