Bizi kutlu doğum etkinliğine Peygamber aşkı getirdi foto video

Bizi kutlu doğum etkinliğine Peygamber aşkı getirdi foto video

Diyarbakır’da yüzbinlerin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğu etkinliğine katılarak duygularını paylaşan Peygamber aşıkları, kendilerini etkinliğe getiren tek şeyin Peygamber aşkı olduğunu vurguladılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine gelen halk, duygularını İlke Haber Ajansı’yla paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliğine Malatya’dan geldiğini söyleyen Erkan Çelikcan, “Malatya’da buraya ilk kez geliyorum. Daha önce de çok gelmek istiyordum. Hamdolsun kısmet oldu arkadaşlarımın vasıtasıyla geldim. İlk kez gelmeme rağmen burada yapılan etkiliği çok güzel buldum. Burada insanların duyguları doruğa çıkıyor. Bu insanları buraya toplamak çok kolay değildir. Bizler Peygamberimizin aşkıyla buraya geldik.” dedi.

“Bizler bu hayırdan nasibimizi almak için buraya geldik”

Peygamber aşkıyla İstanbul’dan Diyarbakır’a Kutlu Doğum etkinliğine geldiğini belirten Ahmet Budak ise, “Buradaki aşkı ve atmosferi görüp de heyecanlanmamak elde değil. Elhamdülillah buradaki duygu çok güzel. Yurdun dört köşesindeki insanlar buraya Peygamber sevgisi için toplanmış. Bizler de bu hayırdan nasibimizi almak için buraya geldik. Allah bu etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalılarından razı olsun.” Diyerek duygularını dile getirdi.

“Kâfirler istemese de inşallah hüküm Allah’ın olacaktır”

Bu yapılan etkinliklerin İslam adına yapıldığının altını çizen Hikmet Altay, şunları kaydetti: “Yeryüzünde iki yol vardır; bu yol İslam ve küfür yoludur. Üçüncü yol yoktur. İnsan ya inanacak cennetlik, ya inanmayacak cehennemliktir. Bizim buraya gelmekteki amacımız sadece Allah rızası içindir. Peygamberimiz için yapılan etkinliğe Afrika’da da olsa gideriz. Kâfirler istemese de inşallah hüküm Allah’ın olacaktır.”

“Bizi buraya getiren Peygamberimizin aşkı ve İslam sevdasıdır”

Peygamber içi yapılan etkinlikleri çok güzel bulduğunu ifade eden Fırat Bilmez da, “Peygamberimiz için yapılan bu etkinlik çok güzledir ve tüm Müslümanların bu gibi etkinliklere kesinlikle gitmesini tavsiye ediyorum. Bu etkinlikler sayesinde Müslümanlar bir araya geliyor ve birliklerini sağlıyorlar. Peygamberimiz için yapılan bu etkinliğe her sene geliyorum. Bizi buraya getiren Peygamberimizin aşkı ve İslam sevdasıdır. Bu etkinlikte sadece Allah ve onu Resulü için yapılıyor.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Allah herkese bu coşkuyu nasip etsin”

Bu etkinliğin yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını dile getiren Ömer Çelik, “Buraya katılım çok güzel ve bu yüzden çok neşeliyiz. Kutlu Doğum etkinliğine ailece geldik. Daha öncede bu etkiliğe gelmiştik. Geçen seneye göre katılım çok daha fazladır. Bizi buraya getiren coşkudur. Allah herkese de bu coşkuyu nasip etsin. Peygamber aşkını tarif etmek çok zordur. Tüm İslam aleminin kutlu doğumunu kutluyoruz.” Dedi.

“Bu etkinliklerin yurdun dört yerine yayılmasını istiyoruz”

Peygamber aşkının kendisini Adana’dan Diyarbakır’a getirdiğini vurgulayan Muhammed Kasım Karayel, “Dün Akşam Adana’dan yola çıkıp buraya geldik. Etrafta çok güzel bir coşku görüyoruz. Her sene buraya geliyoruz ve bir daha gitmek istemiyoruz. Peygambere olan aşkımızdan dolayı tüm işlerimizi bırakıp buraya geldik. Bizi buraya getiren tek şey sadece Peygamber sevgisidir. Her sene coşku biraz daha fazla artıyor. Bu etkinliklerin yurdun dört yerine yayılmasını istiyoruz.” Etkinlikteki heyecanını dile getirdi.

“Etkinliği 2 ay öncesinden heyecanla bekliyorduk”

Kutlu Doğum alanında ücretsiz çiğköfte dağıtan Tahir Büyük, ”Biz Peygamberimiz için buraya geldik. Burada hayırlı iş yapıyoruz. Ücretsiz çiğköfte dağıtıyoruz. Bu etkinliği görmek için 2 ay öncesinden heyecanla bekliyorduk. Peygamberimiz sayesine bu günlere geldik. Herkesin bu tür etkinliklere gelmesini istiyorum. Bu sene çok güzel bir etkinlik olmuş.” ifadelerini kullandı.

“Bu sevdanın önüne hiçbir şey geçemez”

Gaziantep’ten kutlu sevdaya geldiğini dile getiren Müslüman Demir ise, “Bu sevdanın önüne hiçbir şey geçemez. Önüne geçmeye çalışanlar da hiçbir zaman bu sevdaya engel olmazlar. Zalimler bilsin ki, Peygamber sevdası hiçbir zaman bitmez. Bizi buraya getiren aşk Peygamberimize olan aşktır. Peygamberimize olan aşkımız hiçbir zaman kalbimizden çıkmayacaktır. Peygamberimize olan aşkımızı her yere götürmek istiyoruz. Her sene buradaki etkinliğe geliyoruz. Bu sene ki kalabalık çok daha fazladır ve her ene kalabalık daha da çoğalıyor.” Diyerek duygularını ifade etti.

“Mekke’de aldığım Peygamber kokusunu Diyarbakır’dan da alıyorum”

Yozgat’tan Kutlu Doğum etkinliğine gelen Şamil Açıkgöz duygularını şöyle dile getirdi: “Buradaki etkinliğe 3senedir geliyorum. Buradaki etkinliği yaşamak çok güzel bir duygudur. Bütün Müslümanlar huzurlu, bereketli İslam kardeşliği üzerinde, burada bir vahdet oluyor. Buradaki bu salâvatı birlikte yükseltmemiz gerekiyor. Kürt, Türk, Çerkez, Laz hepimiz Müslüman’ız. Ne mutlu Müslüman’ın diyenedir. Ben buradaki mahşeri kalabalığı Mekke’de, Medine’de gördüm. Mekke’de Peygamberimizi kokusunu aldığım gibi Diyarbakır’da da aynı kokuyu alıyorum. Bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun.”İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler