“Bizi meydanlarda tutan imandır”

“Bizi meydanlarda tutan imandır”

Diyarbakır’daki darbe karşıtı gösterilerde konuşan Ulu Camii imamı Sait Yaz, meydanlarda olmalarını sebebinin demokrasi ve laiklik değil; iman ve namus olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. 7’den 70’e insanların toplandığı protesto gösterisinde, darbe girişiminde yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi lanetlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgi ve kasideler seslendirildi.

Programda bir konuşma yapan Ulu Camii imam-hatibi Sait Yaz, ABD destekli darbe girişimden sonra meydanlarda olmalarının sebebinin demokrasi ve laiklik için olmadığını, bu meydanı iman ve namus için toplandıklarını vurguladı.

“Lanet olsun büyük şeytan Amerika’ya”

“Bizim iki silahımız var” diyen Yaz, bunların iman ve şehadet aşkı olduğunu belirterek , “Şahadete aşk olan insanı kim durdurabilir ki? Allah için, Kur’an için ölüme gidiyorsa başımıza gelen musibeti basit zannetmeyin. Öyle bir darbe idi. Lanet olsun büyük şeytan Amerika’ya. Projeyi sen sundun biliyoruz. Parayı sen verdin. Türkiye’yi parçalamaya çalıştın iblis. İncirlik kapatılsın, ABD defolsun. Pakistan’ı Suriye’yi Irak’ı karıştıran şeytan aynı şeytandır. Sözde bunlar Müslüman, darbe olsa on binlerce Müslüman öldürecektiler. Allah buna rıza göstermedi.” Dedi

Yaz, meydanlarda olma sebeblerinin iman ve namus olduğunu vurgu yaparak, “Ben Muhammedîyim. Eminim siz de öylesiniz. Bizi burada durduran demokrasi, sosyalizm, laiklik, değil. Halkın iradesidir, vatandır, millettir, imandır, namustur.” diye konuştu. (Emrah Deniz- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler