“Bizim çocuklar bu işi yaptı' anlamına geliyor”

“Bizim çocuklar bu işi yaptı' anlamına geliyor”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nın, cuntacı askerlerin tutuklanmalarına ilişkin yaptığı açıklamayı, “Yani, ‘Bizim çocuklar bu işi yaptı’ anlamına geliyor bu ifadeler.” şeklinde değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, özel bir TV kanalına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nı cuntacı askerlerin tutuklanmalarına ilişkin yaptığı açıklamayı da değerlendirdi.

Sunucunun “Amerika Birleşik Devletlerinden 2 açıklama geldi. Bunlardan bir tanesi bir istihbarat yetkilisi bir diğeri de Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetleri Komutanı. Özetle; muhataplarımız tutuklandı ve  işbirliğimizin seviyesi etkilenebilir diyorlar.” hatırlatmasında bulunması üzerine Bakan Işık şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim çocuklar bu işi yaptı’ anlamına geliyor”

“Bu açıklamaların ne anlama geldiğini ilk temasımızda Amerika Savunma Bakanına soracağız. Eğer bu ifadeler gerçekten doğru tercüme ifade edilmişse ve gerçek ise bu işin vahametini ortak ortaya koyuyor. Yani “bizim çocuklar bu işi yaptı” anlamına geliyor bu ifadeler. Bunun ne anlama geldiğini ilk görüşmemizde savunma bakanına soracağız, açıklamasını isteyeceğiz.”

ABD'li komutan ne dedi?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel bir toplantıda yaptığı konuşmada darbe girişiminde bulunan komutanları kast ederek, beraber çalıştıkları bazı komutanların tutuklandığını belirtti ve  "Sanıyorum bazıları şu anda hapiste." ifadelerini kullandı.

İncirlik Üssüne düzenlenen operasyonlardan da endişelendiği dikkat çeken Votel, “Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

CIA Şefi de ‘Bizim çocuklar’ demişti

12 Eylül Darbesi sırasında dönemin ABD Merkezi Haberalma Ajansı CIA Türkiye Masası İstasyon Şefi Paul Henze askerî müdahaleyi haber alırken,  haberi ulaştıran diplomatın, “Seninkiler yaptı/bizim çocuklar işi bitirdi” şeklindeki konuşması, 12 Eylül Darbesi içinde ABD’nin rolünü ortaya koymuş ve tartışmalara neden olmuştu. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.