"Bizim kaldırabileceğimiz bir tablo değil"

"Bizim kaldırabileceğimiz bir tablo değil"

CHP Lideri Mısır'daki katliam için "Müslüman dünyasında kan akmamalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtlarına ateş açılmasıyla ilgili, "Bugün yaşanan tablo, bizim kaldırabileceğimiz, kabul edeceğimiz tablo değildir. Müslüman dünyasında kan akmamalı" dedi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Çökek Yaylası'nda meydana gelen selde hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasıyla ilgili sorularını cevapladı.

CHP Lideri, Mısır'daki darbenin ardından ülkede kan aktığını söyledi. 

Ülkede yaşanan olayların herkesi endişelendirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz Mısır'a demokrasinin ve özgürlüğün bir an önce gelmesini isteriz. Tahrir Meydanı'nda yüzbinler demokrasi ve özgürlük talebiyle toplanmışlardı. Daha sonra darbe oldu ve bu özgürlük talepleri büyük ölçüde sindirildi. Bugün yaşanan tablo, bizim kaldırabileceğimiz, kabul edeceğimiz tablo değildir. Müslüman dünyasında kan akmamalı. Demokrasi ve özgürlük, Mısırlıların da hakkıdır. Onlar da demokrasi ve özgürlük istiyorlar. Mısır'ın bir an önce seçime gitmesini, demokratik yollardan bir hükümetin gelmesini ve akan kanın durmasını isteriz. En büyük arzumuz budur."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler