'Bizler bu ülkenin bir gerçeğiyiz'

'Bizler bu ülkenin bir gerçeğiyiz'

PKK yandaşları tarafından aracına yapılan molotoflu saldırı ile ilgili basın açıklaması yapan HÜDA PAR İzmir Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş, partilerinin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu vurguladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İzmir Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş PKK yandaşları tarafından aracına düzenlenen saldırı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması HÜDA PAR İlçe Başkanlığı’nda yapıldı. Açıklamadan önce HÜDA PAR İl Başkanı Hüseyin Şani basın mensuplarını selamlayıp kısaca olayı özetledi. Ardından Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş basın açıklamasını okudu.

Ağırbaş yaptığı basın açıklamasında, “Cumartesi günü, gece saat:01.00 sıralarında İlimiz Buca İlçesi Çamlıkule Mahallesi'nde ikamet ettiğim evin önünde park halinde bulunan aracım yakıldı. Erken fark etmemiz neticesinde yangını büyümeden söndürdük. " hatırlatması yaptı.

Aracına molotof saldırısı yapılmadan önce kapılarına tehdit mektubu bırakıldığını ifade eden Ağırbaş açıklamasının devamında, “Tabi bu İkinci tehdit mektubu. İlkini 15 gün Önce bırakmışlardı. Yeni bırakılan mektupta özetle ‘malına kastettik bir dahaki sefere canına kastedeceğiz, zaman intikam zamanı’ deniyor.  Mektuplar PKK’nın gençlik kolu olduğu iddia edilen YDGH imzalı. Olay yargıya intikal etti. Soruşturma netleştikten sonra gerçek faillerin ortaya çıkacağını umuyoruz. " dedi.

Basın açıklamasında ailece uzun zamandır söz konusu mahallede oturduklarını ifade eden Ağırbaş daha sonra,  "Hiç kimse ile bir husumet yaşamadık. Ancak mevcut saldırının siyasi kimliğimizden dolayı olduğunu düşünüyoruz. Nitekim tehdit mesajında bu ifade ediliyor. Bu tehdit mesajını bırakanlar, baskıyla, tehditle ve şantajla bir yere varılamayacağını bilmeli.  

Herkes farklı düşünce ve fikriyatta olan insanlarla yaşamayı öğrenmeli. Bizimle yaşamayı öğrenmeliler. Gözünü kapatan kendine gece eder. Bizler bu ülkenin bir gerçeğiyiz. Dünde vardık, bugünde varız, yarında var olmaya devam edeceğiz." ifadeleri ile basın açıklamasını sürdürdü.

Ağırbaş son olarak, bu saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını, aksine çalışma azimlerini arttıracağını ve daha bir kararlılıkla davalarına sahip çıkıp mesajlarını toplumun her kesimine ulaştırmaya gayret edeceklerini kaydetti.( İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.