"Bizler hiçbir zaman zulme karşı sessiz kalmayacağız"

"Bizler hiçbir zaman zulme karşı sessiz kalmayacağız"

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından "Kudüs için YolAçık" sloganıyla yapılması planlanan bisikletli eylem, İstanbul Valiliği’nin engellemeleri sonrası HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük tarafından yapıldı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Kudüs için YolAçık" bisikletli eylem turu için İstanbul Valiliği izin vermeyince HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu tarafından bisikletli eylem gerçekleştirdi.

Mescid-i Aksa’da yaşanan Siyonist çetenin neden olduğu hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından başlatılan "Kudüs için YolAçık" bisiklet turuna İstanbul Valiliğinden ret cevabı geldi. Eylemin son etabı olan İstanbul turu, Valiliğin tüm engellemelerine rağmen yapılıp basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

Fatih’ten başlayıp Levent’e kadar bisikletle gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu, Siyonistlerin Levent’te bulunan konsolosluğunun önünde kalabalık bir guru tarafından karşılandı.

Siyonist işgalcilerin konsolosluğu önünde toplanan HÜDA PAR üyeleri, slogan atarak tekbirler getirdi.

Konsolosluk önünde bir konuşma yapan Erdal Elibüyük, Valiliğin izin yasağına tepki gösterdi. Türkiye'nin farklı illerinde bu tür organizasyonlar yaptıklarını belirten Elibüyük, yaptıkları organizasyonların bir kısmında engellemelerle karşılaştıklarını, bunlardan bir tanesinin de İstanbul olduğunu ifade etti.

Etkinliğin İstanbul etabıyla son bulacağını söyleyen Elibüyük, “Biz oradan buraya iki kişi geldik belki izin verilmiş olsaydı bu sayı 100 kişi olacaktı. Netice itibariyle biz buradan Siyonistlere mesaj verecektik.” dedi.

Valiliğin ve emniyetin organizasyona izin vermemesine anlam veremediklerini belirten Elibüyük, “Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Ben sadece şu çağrıyı yapıyorum; Sayın Vali başta olmak üzere, emniyet müdürü bu makamların veya buna talimat veren kimse bu makamların hepsi gelip geçicidir. Bugün varsınız, yarın yoksunuz. En nihayetinde görev yaptığınız yerde hem topluma hem de Allah’a karşı sorumluluklarınız var.” şeklinde konuştu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu, 1917 yılından bu yana başta İngiltere olmak üzere emperyalist ülkelerin kirli entrikalarıyla Allah’ın kutsal ve bereketli olarak tanımladığı Filistin topraklarına çöreklenmeye başlayan Siyonist işgal çetesinin, bu tarihten itibaren Filistin’de bulunan Müslümanlara yönelik insanlık dışı baskılar uyguladığını, vahşi katliamlar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

14 Temmuz’dan bu yana Siyonist işgal çetesinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da günlerce ibadet yapılamasını engelleyecek kadar pervasızca bir kalkışmaya giriştiğine vurgu yapan Aksu, “Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinli kardeşlerimiz ise siyonistler tarafından şiddet kullanılarak dağıtılmış, bu esnada bir kısım kardeşimizi şehit edip, onlarca kardeşimizin de yaralanmasına sebep olmuştur.  Keyfi olan bu yasağı protesto eden yüzlerce Filistinli kardeşimiz de tutsak edilmiştir. Hiçbir sınır tanımayan Siyonist çete, Mescid-i Aksa'mızı ablukaya alıp Müslümanların mescide girmesine engel olmaktadır. Peygamber Efendimizin Miracına şahitlik eden Mescid-i Aksa'da 48 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınamamıştır.” şeklinde konuştu.

Siyonist çetenin, işgal girişimleriyle Filistin halkına kan kusturması yetmezmiş gibi, insanların ibadet hakkını da engelleyerek Müslümanların ibadetlerine mani olduğunu ifade eden Aksu,  “Hiçbir hukukta yeri olmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan, mutlaka tepki vermeli, sessizliklerini bozmalıdır. Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek, Filistin halkının en doğal hakkıdır ve asla engellenmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Uyanmak vaktidir, dirilmek vaktidir, emperyalizm ve siyonizme karşı direniş vaktidir, özelde Kudüs genelde tüm İslam coğrafyasını emperyalizmin sömürüsünden kurtarmak vaktidir.” diyen Aksu, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"HÜDA PAR Gençlik Kolları’nın Türkiye’nin birçok ilinde “Kudüs İçin YolAçık” eylemleri kapsamında yaklaşık üç hafta önce başlattığı çeşitli protestolara İstanbul Gençlik Kolları olarak, Kudüs için farkındalık oluşturmak adına, bisikletlerimizle Siyonist işgalcileri tel’in ettiğimizi, Kudüs’e destek verdiğimizi bildirmekteyiz.  Bizler hiçbir zaman zulme karşı sessiz kalmayacağız. Kudüs ve Filistin’in asıl sahibi olan Müslüman kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek olacağız.”

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.