"Bizler 'oku' diyen bir dinin mensuplarıyız"

"Bizler 'oku' diyen bir dinin mensuplarıyız"

​Okuryazarlık Seferberliği sertifika dağıtım töreninde konuşan İpekyolu Belediyesi Başkanvekili Cemil Öztürk, ‘oku’ diyen bir dine mensupları olduklarını söyledi.

Uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eşinin himayelerindeki okuma yazma seferberliği çerçevesinde İpekyolu Belediyesinin başlattığı kursların ilkini bitiren kursiyerlerin sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Berivan Kültür-Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sertifika töreninde İpekyolu Belediyesi Başkanvekili Cemil Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, okuryazarlık seferberliğinin başlatıldığını anımsattı.

Seferberliğin çok anlamlı ve yerinde olduğunu söyleyen Öztürk, "Bizler 'oku' diyen bir dinin mensuplarıyız’ ve ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali gibi bir halifemiz var. Okumak ve yazmak bu dünyayla ilgili olduğu gibi bize emredilen dinin öğrenilmesi gereken bir görevidir. Aynı zamanda çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmak adına okuma-yazma öğrenmek çok önemli. Belediyemiz ve kaymakamlığım bünyesinde açtığımız okuma yazma kurslarıyla seferberliğe olan desteği vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra ki süreçte de ilçe sınırları içerisinde okuma-yazma bilmeyen kimse kalmayacak." dedi.

Tüm kurumların koordineli olarak seferberlik için üstüne düşen vazifeyi yerine getireceğini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu anlamda özellikle halk eğitim merkezimizin önemli çalışmaları var. Şu anda 84 kursumuzda bin 200 kişiden fazla kursiyerimiz kurslarda okuma-yazma öğreniyor. Bundan sonrada bu kursumuzu yılsonuna kadar 200 kurs 2 bin 500 kişinin kursumuzdan faydalanmasını sağlayacağız. Kursumuzu başarılı bir şekilde bitiren 51 arkadaşlarımızı teşvik etmek amacıyla nisan ayında gezi programı düzenleyeceğiz. Gezi kapsamında kursiyerlerimizin talebi doğrultusunda İstanbul, Çanakkale ve Güneydoğu Anadolu turu düzenleyeceğiz."

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.