Bizleri eğitecek ve yönetecek ilim ve bilim adamları çocukların arasından çıkacak

Bizleri eğitecek ve yönetecek ilim ve bilim adamları çocukların arasından çıkacak

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Gümüş, "20 yıl sonra ülkeyi yönetecek ve eğitecek ilim ve bilim adamlarının bugünkü çocukların arasından çıkacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi "her çocuk özeldir her çocuk güzeldir" sloganıyla bünyesinde açılan saç sakal kesim kursunda eğitim gören kursiyerlerden mobil saç tıraşı ekibi oluşturarak kırsal mahallerdeki öğrenciler tıraş ediyor.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Gümüş, Mobil saç tıraşı ekibinin çalışmalarını yerinde incelemek için Müdür yardımcıları Necmi Göktaş ile Şehnaz Akbaba ile Körsu (Koroso) ilkokuluna gitti.

Başlattıkları proje hakkında İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Gümüş, mesleki yeterlilik belgesi almak için usta öğreticiler gözetiminde açılan saç sakal kesimi kursundaki kursiyerden mobil ekip oluşturduklarını, "her çocuk özeldir her çocuk güzeldir" sloganıyla kırsalda bulunan okullardaki tüm öğrencileri tıraş edeceklerini söyledi. Gümüş, kursiyerlere istihdam sağlanması için İŞ-KUR işbirliği ile işbaşı eğitimi kapsamında bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Bu vesileyle çocukların heyecanına ve sevincine ortak olduklarını belirten Gümüş,  20 yıl sonra yarının doktoru, öğretmeni, mühendisi, avukatı ve bizleri eğitecek yönetecek ilim ve bilim adamlarının bu öğrencilerin arasından çıkacağını söyledi.

"Öğrencilerimizin saçlarına istedikleri tıraş yapılanca yüzlerindeki tebessüm her şeye değerdir"

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan saç-sakal kesimi kursundaki kursiyerlerden mobil saç tıraşı ekibi oluşturduklarını belirten Kızıltepe Gümüş, projeyi İl ve ilçe Milli Eğitim müdürlerine ilettiklerini kendilerinin de güzel bir proje olduğunu ve destek verdiklerini dile getirdi.

Gümüş,  "Biz de projemizi hayata geçirmek için hemen ekibimizi kurduk ve Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcımız Şehnaz Akbaba öncülüğünde çalışmaya başladık. İlk olarak kırsal bir köyden başladık orada velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden güzel tepkiler aldıktan sonra tüm kırsal mahallelerimizde (köy) yapmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar 600’den fazla öğrenciyi tıraş ettik. Şu an birçok okul ‘sıra ne zaman bize gelecek?’ diye soruyorlar. Güzel tepkiler gelince bu proje daha çok hoşumuza gitti. Tıraş ettiğimiz her bir öğrencimizin güzel ve özel bir yönüyle karşılaştık bizde sloganımızı ‘her çocuk özeldir ve her çocuk güzeldir’ diye belirledik. Öğrencilerimizin saçlarına istedikleri tıraş yapılanca yüzlerindeki tebessüm her şeye değerdir. Birçok öğrencimiz kırsalda oldukları hasebiyle belki ilk defa berberde tıraş oluyor. Özellikle hocamıza ve kursiyerlerimize çocukların dediklerini dikkat alın çünkü şu an biz geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu çocuklar 20 yıl sonra yarınımızın vizyonunu oluşturacak kişilerdir. Yarının doktoru, öğretmeni, mühendisi, avukatı bu çocuklar arasından çıkacak ve bizi eğitecek yönetecek ilim adamı da bilim adamı da bu öğrencilerimiz arasından çıkacaktır."

"Mobil tıraş ekibimiz köy köy dolaşıp öğrencilerimizi tıraş edecek"

Kurs bünyesinde usta öğretici ile beraber çalışan kursiyerlere faydalarının olması için İŞ-KUR işbirliği ile işbaşı eğitimi kapsamında bir çalışma başlatmayı düşündüklerini söyleyen Gümüş, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle kurs eğitimi alan kursiyerlerimiz belirli bir ücrette alacaklar. Öğrencilerimiz bizde yarı zaman saat 08.00 ile 12.00 arası çalışıyorlar. Daha sonra çalıştıkları berberlerin yanında devam ediyorlar. Eğer İŞ-KUR işbirliği ile işbaşı eğitimi kapsamında çalışma başlattığımızda bu kursiyerlerimizin başka bir yerde çalışmalarına gerek kalmadan sürekli mobil tıraş ekibimizle beraber sabahtan akşama kadar köylere çıkacaklar köy köy dolaşıp öğrencilerimizi tıraş edecekler ve onlara hizmet edecekler. Aynı zamanda belirli bir ücrette alacaklar. Hem kendi çalışmalarının karşılığını almış olacaklar hem de öğrencilerimize hizmet etmiş olacaklar."

"Öğrencilerimizin heyecanını, sevincini gördüğümüzde doğru bir şey yaptığımızı hissediyoruz"

Kendilerinin bu projenin bir ayağı oldukları için çok mutlu olduklarını dile getiren Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve proje yürütücüsü Şehnaz Akbaba şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin heyecanını, sevincini gördüğümüzde doğru bir şey yaptığımızı hissediyoruz. Usta öğreticimiz bize başvurduğunda Müdür Bey'in aklına böyle bir fikir geldi, biz de hayata geçirmek istedik. Gerekli işlemleri yaptık ‘hayat boyu öğrenme kursu’ adı altında 372 saatlik kurs modülü açtık bu kurs modülü saatinde kursiyerler bizim birimimizde eğitim görüyorlar haftanın 2 günü de sahaya çıkıp çocukları tıraş ediyorlar. Bu şekilde hem kursiyerlerimize istihdam oranını artırmak istedik nitelikli eleman yetiştirmek istedik hem de çocuklarımızın hayatlarında ilk defa bu heyecanı yaşamalarını istedik. Her hafta günde 2 okulu ziyaret ediyoruz, bazen 3 ve 4 okula da çıkardığımız oluyor. Çok yoğun bir talep var biz de bu taleplere karşılık veriyoruz. Şu ana kadar gittiğimiz tüm okuldaki öğrenciler çok memnun kaldılar. Kırsal mahallelerdeki bütün okullarımıza gideceğiz. Bütün okullarımız bitene kadar bu projemiz devam edecek."

"Bizi çok güzel tıraş ediyorlar"

Körsu ilkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Bedo İlhan ise "isteğimiz tıraşı yapıyorlar ve bizi çok güzel tıraş ediyorlar. Bizi tıraş eden ağabeylerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.