BM: Dünyada bir milyar 300 milyon insan yoksul

BM: Dünyada bir milyar 300 milyon insan yoksul

Birleşmiş Milletlerin son yoksulluk raporunda, ülkelerin kendi içlerindeki farklı kesimlerde gelir dağılımı konusunda çok büyük farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

BM Kalkınma Programı UNDP’nin “2019 Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk” raporu 101 ülkeden elde edilen verilerle hazırlandı. Veriler iki yüksek gelirli, 31 düşük ve 68 orta gelire sahip ülkelerden elde edildi.

Raporda, dünyada bir milyar 300 milyon insanın yoksul olduğu belirtildi.

2019 raporunda, yoksulluğun dünyanın her tarafında olduğu, bu durumun insanlar arasında ciddi eşitsizliklere yol açtığı kaydedildi.

Raporda yoksul olarak tespit edilen bir milyar 300 milyon insanın 663 milyon kadarının, 18 yaşın altındaki çocuklar olduğu saptandı. 663 milyon yoksul çocuğun 428 milyonun da 10 yaşın altında olduğu belirlendi.

10 yaşın altındaki yoksul çocukların büyük bir bölümünün, daha çok Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Nijer ve Güney Sudan'da yaşadıkları saptandı.

UNDP İnsani Gelişme Rapor Ofisi Direktörü Pedro Conceicaon, insanların yoksulluktan kurtarılması için başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok alanda yatırımlar yapılması gerektiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler