BM Genel Sekreteri Ban Ki-mu: İsrail'e her eleştiri antisemitizm değil

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mu: İsrail'e her eleştiri antisemitizm değil

BM'de ilk kez düzenlenen antisemitizm konferansı'nda konuşan Ban, her eleştirinin antisemitizm olmadığını vurguladı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in eylemlerine yönelik eleştirilerin hemen anti-semitizm olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

BM Genel Kurulu'nda ilk kez anti-semitizm konferansı düzenlendi. Konferansta, dünya genelinde anti-semitizm konusunda artış görüldüğü savunularak, önlem alınması istendi.

Toplantıya videokonferans yöntemiyle katılan BM Genel Sekreteri Ban, BM'nin anti-semitizme karşı sesini yükseltme sorumluluğu olduğunu belirterek, bu sorunla dayanışma içinde mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Dünya genelinde "aşırıcılığın" artma eğiliminde olduğunu da vurgulayan Ban, kültürlerin birbirlerini suçlamasının sadece bölme ve ayırmaya hizmet edeceği uyarısı yaptı.

Ban, kavramların doğru kullanılması gerektiğine de işaret ederek, "İsrail'in eylemlerinden duyulan rahatsızlık Yahudilere saldırmak için kullanılmamalı. Aynı şekilde İsrail'e eylemlerinden dolayı yöneltilen eleştiriler de hemen anti-semitizm olarak değerlendirilmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

ORTODOKS YAHUDİLERDEN İSRAİL'E PROTESTO

Konferansın devam ettiği sırada BM karşısındaki parkta toplanan bazı Ortodoks Yahudiler ise İsrail'i ve Filistin işgalini protesto etti.

Grup adına konuşan Haham Moshe Beck, BM'de anti-semitizm karşıtı toplantı düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, öncelikle sorunun nedeninin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik yaklaşık 70 yıllık "zulüm ve katliamlarından" örnekler veren Beck, "İsrail'in Filistin işgali ve işlediği katliamlar anti-semitizmin artışındaki temel nedendir" dedi.

Haham Beck, "anti-semitizm yangınını" söndürmeye çalışan uluslararası toplumun öncelikle "elinde benzinle gezen" İsrail'i durdurması gerektiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler