Böbreğinden bir avuç taş çıktı

Böbreğinden bir avuç taş çıktı

Gaziantep’te uzun süredir böbrek ağrısı çeken 59 yaşındaki Zöhre Polat'ın böbreğinden 40 parça taş çıkarıldı.

Gaziantep'te şiddetli böbrek ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 59 yaşındaki Zöhre Polat'ın böbreğinden irili ufaklı yaklaşık 40 parça taş çıkarıldı.

Şiddetli böbrek ve karın ağrısı şikâyeti ile kentteki özel bir hastaneye başvuran Zöhre Polat’ın yapılan tetkiklerinde böbreğinde taş olduğu tespit edildi.

Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Hilmi Çelik tarafından hemen ameliyata alınan Polat’ın sol böbreğinden aralarında 5 cm büyüklüğünde de taş bulunan irili ufaklı yaklaşık 40 parça taş çıkarıldı.

Polat’ın ameliyatını gerçekleştiren Doktor Çelik, başarılı geçen operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hastamız bize şiddetli böbrek ve karın ağrısı şikâyeti ile başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde hastamızın sol böbreğinin yaklaşık üçte birinin taş ile dolu olduğunu gördük. Bu nedenle biz hastaya operasyon yapılmasına karar verdik. Spinal anestezi ve kapalı böbrek taşı ameliyatı yöntemiyle bu taşları lazerle kırdık. Bir santimlik kesiden tüple böbreğe girilerek yapılan kapalı taş ameliyatı olan PCNL ile hastamızı ameliyat ettik.”

Sağlığına kavuşan Polat ise ameliyattan çok korktuğunu ancak korkusunun yersiz olduğunu anladığını belirterek, “Ağrılarım geçti. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Böbreğimden çıkarılan taşları görünce gözlerime inanamadım. Çok şükür, şu an sağlığım yerinde.” dedi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler