Boko Haram polis akademisini ele geçirdi

Boko Haram polis akademisini ele geçirdi

Nijerya'da bulunan iki polis akademisinden biri, Boko Haram'ın eline geçti

Nijerya'nın kuzeyinde, Boko Haram mensuplarının bir polis akademisini ele geçirdikleri bildirildi. Saldırganların üç zırhlı araç ve onlarca motosikletle polis binasına baskın düzenlediği belirtiliyor. Liman Kara adlı akademi, Boko Haram'ın bu ayın başlarında ele geçirdiği Gwoza kentinin yakınlarında bulunuyor.

BBC'de yer alan habere göre üst düzey bir polis yetkilisi Çarşamba gününden bu yana akademiyle bağlantı kuramadıklarını açıkladı.

Bir görgü tanığı, Çarşamba günü şafak vakti düzenlenen saldırıdan sonra polis adaylarının binadan kaçtıklarını söyledi. Liman Kara'nın Nijerya'daki iki polis akademisinden biri olduğu ve Boko Haram'ın burada silah bulabilecekleri belirtiliyor.

Boko Haram, Ağusos başından beri 50 bin nüfuslu Gwoza'nın denetimini elinde tutuyordu. Örgüt mensuplarının Damboa kentinden çekilerek buraya geldikleri belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin kenti alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Bazı askerler yeterli teçhizatları olmadığını söyleyerek ağır silahlarla donatılmış saldırganlarla savaşmayı reddediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.