Bölge baroların, savcının öldürülmesini kınadı

Bölge baroların, savcının öldürülmesini kınadı

İstanbul Adalet Sarayı’nda rehin alındıktan sonra öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Doğu Ve Güneydoğu Baroları adına Bitlis Barosu bir basın açıklaması yaptı.

Doğu Ve Güneydoğu Baroları Başkanlığı adına İstanbul Adliyesinde öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz için bir basın açıklaması yapan Bitlis Barosu Dönem Sözcüsü Av. Halil İbrahim Bayil,  rehine operasyonunda öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın vefatı ile tüm yargı camiasının baş sağlığı  dileğinde bulundu. 

Avukat Bayil basın açıklamasının devamında   şunları söyledi.

“Hiçbir saik insan yaşamından kutsal olamaz. Gerçekleştirilen bu insanlık dışı saldırıyı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Her ne surette olursa olsun şiddete başvurulmasının insani, hukuki, vicdani ve ahlaki gerekçelerle açıklanması mümkün değildir. Yaşanmış acı tecrübelerimize rağmen, başkalarının acıları üzerine yeni acılar üretilerek Adaletin tesisi mümkün değildir.

Olayın tüm boyutlarıyla objektif olarak soruşturulması ve bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Böyle bir acı olay üzerinden savunma dokunulmazlığının tartışmaya açılması kabul edilemez. Bu olayda avukatların adliyeye girmesi usulünün tartışılması yerine, güvenlik anlamında eksikliklerin neler olduğunun tartışılması daha rasyonalist olacaktır.

Avukatlık mesleği ve savunma dokunulmazlığına yönelik bir algı yaratılarak, adaletin tesisinde mutlak surette var olması gereken savunma mekanizmasının zayıflatılmaya çalışılmasına yönelik açıklamalar kabul edilemez. Bilinmelidir  ki Avukatın olmadığı yerden adalet çıkmaz.” dedi.

Bayil, yaşanan olayda avukatlarla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, yargıyı oluşturan diğer unsurlar, savcı ve hakim meslektaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini belirterek, “Hayatını kaybeden Savcımıza Allah’tan rahmet diliyor, savcımızın ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz. ” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.