Bölge âlimleri Kudüs'ü konuşacak

Bölge âlimleri Kudüs'ü konuşacak

İttihad'ul Ulema, Kudüs konusunun gündemde tutulması ve halkta Kudüs bilincinin oluşması için bölge âlimlerini buluşturacak büyük bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına yönelik tepkiler devam ediyor.

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Kudüs konusunda halkta bir bilinçlenmenin oluşması için bölge âlimlerini bir araya getirecek geniş kapsamlı bir program düzenlemeyi düşündüklerini, bu kapsamda ilk adımın önümüzdeki cumartesi günü atılacağını belirtti.

Kudüs ile ilgili bilinçlendirmenin, en çok âlimlerin vazifesi olduğunu aktaran Şimşek, "Gerek ülkemizde gerekse de bütün dünyada şu anda en fazla gündemde olan konu Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın işgali, Amerika'nın son zamanlardaki kararıdır. Hal böyle olunca bütün Müslümanları ilgilendiren bu kadar önemli bir mesele hakkında şüphesiz ki özellikle Selahaddin'i Eyyubi'nin varisleri olan bölgemizin, Kürdistan'ın âlimlerinin bu konuyla ilgili olarak seslerinin çıkması, bunu gündemlerine alması, toplumlarını bu işin ehemmiyetiyle ilgili bilgilendirmeleri, halkı bu manada şuurlandırmaları gerekmektedir." dedi.

İttihad'ul Ulema olarak Kudüs konusunda topluma yön verme sorumluluklarının bulunduğunu belirten Şimşek, "Bu hususta toplumumuza yön vermek, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın önemini anlatmak için Allah'ın izniyle önümüzdeki zaman diliminde Diyarbakır'da İttihad'ul Ulema'nın merkez binasında bölgemizdeki âlimlerimizi bir araya getirmek için girişimlerde bulunacağız. Bu hususla ilgili olarak çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Kudüs'ün İslami, fıkhi yönünü, Müslümanların ehemmiyet vermesi gereken hususiyetlerini konuşmak, tartışmak, bu hususta toplumumuza gereken hassasiyeti kazandırmak üzere âlimlerimizi geniş kapsamlı bir konferansta buluşturup bu manada görevimizi yerine getirmeye çalışacağız." diye konuştu.

"Kudüs özgürleşinceye kadar toplumumuza yönelik programlar yapmaya çalışacağız"

Projeleriyle ilgili ilk adımı cumartesi günü atacaklarını dile getiren Şimşek, "Önümüzdeki cumartesi günü ilk olarak, öncelikli olarak İttihad'ul Ulema'ya bağlı olan âlimlerimizi, seydalarımızı bir araya getirip, toplantı yapacağız. Bu toplantıda inşallah Kudüs için yapmamız gerekenlerin neler olduğunu, nasıl bir program yapabileceğimizin değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Allah'ın izniyle bölgemizdeki bütün âlimlerimizi tek tek ziyaret ederek hepsinin katılacağı büyük bir program yapmayı düşünüyoruz. Kudüs'ün hassasiyetinin gündemden düşmemesi, Kudüs özgürleşinceye ve Müslüman kardeşlerimiz işgal altından kurtuluncaya kadar halkımıza, toplumumuza yönelik bu programları yapmaya çalışacağız. Herkesten önce âlimlerimizin buna sahip çıkması lazım. Çünkü Hz. Ömer'den sonra Kudüs'ü işgalden kurtaran Selahaddin'i Eyyubi'dir, Kürt bir âlim, komutan ve liderdir. Bölgemizdeki âlimlerimizin bunu bilerek gerçek varisliklerini ortaya koyması gerektiğini düşünüyoruz." açıklamasında bulundu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler