Bölge müftüleri Siirt'te toplandı

Bölge müftüleri Siirt'te toplandı

Siirt İl Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen Bölge Müftüleri ve İlahiyat Fakülte Dekanlarının İstişare Toplantısında daha verimli hizmetler yapmak amacıyla irşat faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Bölge müftüleri Siirt'te toplandı. Siirt Müftüsü Ahmet Altıok öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, bölge il müftülerinin yanı sıra ilahiyat fakültesi dekanları da katıldı. 11 ilin müftüsünün katıldığı toplantıda, dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacıyla, eksiklikler nelerdir, daha iyi hizmet nasıl yapılır ve irşat faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği hususlarında fikir alışverişinde bulunuldu.

Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Bitlis, Mardin, Adıyaman, Tunceli, Malatya İl Müftüleri ve İlahiyat Fakülte Dekanlarının istişare ve işbirliği toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Siirt İl Müftülüğüne bağlı Safa Erkek Kur'an Kursunda yapılan 8'nci bölge müftüleri toplantısı Kur'an tilavetiyle başladı. Siirt il Müftüsü Ahmet Altıok, misafir il müftüleri ve dekanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni eden Altıok, "Siirt'te sizleri ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Âlimlerin, ulemanın şehri Siirt'te sizleri ağırlamaktan gerçekten ziyadesiyle memnun mesrur olduk. Rabbim çok bereketli bir toplantı yapma hususunda bizleri muvaffak eylesin." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu konularla ilgili ön hazırlık çalışması ve müzakerelerin yapıldığını hatırlatan Altıok, "Önümüzdeki Nisan ayında İl Müftüleri toplantısı başka bir ilimizde yapılacaktır. Başkanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye bölgelere ayrılmıştır. Bizler 8'nci Bölge Müftüleri olarak dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacıyla, eksikliklerimiz nelerdir, daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz bunun müzakerelerini yaptık. İmam-Hatiplerle, Din Hizmeti sunan hocalarımızın verimlerinin artırılması, gençlere, 4-6 yaş grubu başta olmak üzere tüm toplum katmanlarına daha iyi bir din hizmeti sunabilmek için bu konuları konuşarak, rapor haline getirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunacağız. Bu günkü bölge Müftüleri toplantısı Çerçevesinde Ulu Camiini ziyaret ettik, Kur'an kurslarımızı, hocalarımızı, Tillo ilçemizi ziyaret ederek toplantımızı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıda, bölge içinde tespit edilen konu başlıkları hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu, değerlendirme, teklif ve öneriler belirlendi. Toplantı kapanış konuşmaları ile tamamlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler