Bölgede 127 camiyi ibadet edilebilir hale getirdik

Bölgede 127 camiyi ibadet edilebilir hale getirdik

Diyarbakır'da gerçekleştirilen bir toplantıya katılan TDV Şube Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Kocamış, bölgede yaşanan olaylarda tahrip edilen 127 camiyi hızlı bir şekilde ibadet edilebilir hale getirdiklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli'nin katılımıyla Diyarbakır'da din görevlileriyle toplantı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada katılımcılara hitap eden TDV Şube Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Kocamış, vakıflarının Türkiye ve yurt dışında yaptığı yardımları anlattı.

Suriye'de personellerinin, savaş mağdurlarına yardımlarının sürdüğünü belirten Kocamış, yıkılan cami ve medreseleri yeniden inşa edip, Suriyelilerin eğitim faaliyetlerine devam etmesini sağladıklarını söyledi.

Kocamış, "Bugün itibariyle bin 866 TIR'dan oluşan ayni yardımları bölgeye intikal ettirmiş durumdayız. Orada açmış olduğumuz ücretsiz kıyafet mağazalarıyla Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını herhangi bir bedel ödemeksizin karşılamanın alt yapısını oluşturduk. Açtığımız 8 tane mağazayla yine bölge ofislerimizde her an ihtiyaç duyulan malzemeleri koordine etmeye, sevk etmeye ve bunu yerinde yapmaya devam etmekteyiz. Çıkarmış olduğumuz yemek ve ekmeklerle bölgede çalışmalarımız devam etmekte." dedi.

Gittikleri birçok ülkede insanların, Kur'an-ı Kerim mushafı bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Kocamış, şunları söyledi:

"Bunun üzerine başlatmış olduğumuz 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyasıyla o bölgelere ihtiyaç olan Kur'an'ları, 'O bölgelerde konuşulan dillere çevrilmiş olan mealli mushaflar olarak hazırlayıp ulaştırmamız mümkün olur mu?' diyerek yola çıktık. Bu çalışmamız neticesinde bugüne kadar bir milyondan fazla bir bağış vakfımıza kadar ulaşmış oldu. Bunların da 750 binden fazlasını hem ülkemizde hem de yurt dışında ihtiyaç olan yerlere, o coğrafyalara ulaştırdık. Göndermiş olduğumuz Kur'an-ı Kerim mushaflarının özellikle mealli olarak hazırlanmış olması, inanmış oldukları dinin kitabını hem görebilmelerine hem de hayatlarına tatbik edebilmelerine sebep oldu."

"Bölgede 127 camiyi ibadet edilebilir hale getirdik"

Bölgede yaşanan olaylarda tahrip edilen 127 camiyi hızlı bir şekilde ibadet edilebilir hale getirdiklerini dile getiren Kocamış, "Cami projelerimiz ile ilgili bölgede maalesef istemediğimiz, hoşumuza gitmeyen olaylar oldu. Maalesef o dönemde terör, çirkin yüzünü bir kez daha göstererek bizim camilerimizi yıktı. Diyarbakır'da, Mardin'de, Hakkâri'de, bölgenin çoğunluğunda, Yüksekova'da camilerimiz yıkıldı. Biz o yıkılan camilerin her birini yeniden Türkiye Diyanet Vakfı olarak inşa ettik ve toplamda 127 tane camiyi çok hızlı bir şekilde, 6 ay gibi bir zaman zarfında yeniden hayata geçirdik. İnşaatlarını, tadilatlarını tamamladık. Vakfımızın organizasyonuyla ibadet edilebilir hale getirmiş olduk. Ayrıca, yine şu an yapımı devam eden pek çok camimiz ülke genelinde bulunmakta." ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Serenli, Kocamış, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ile imam-hatip ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler