“Bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilmeli”

“Bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilmeli”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van ekonomi dünyasının en büyük sorunu finansa erişim olduğunu belirterek, “Bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilmeli.” dedi.

Bölgede finans ve bankacılık konusunda incelemeler yapmak üzere Van’da bulunan Ziraat Bankası Üst yönetimi, çeşitli kurumlarla görüşmeler yapıyor. Ziyaret çerçevesinde değerlendirmede Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van ekonomi dünyasının en büyük sorununun finansa erişim olduğunu söyledi.

Van’ın deprem sonrası bir toparlanma süreci yaşadığını belirten Takva, “Özellikle Van ekonomi dünyasının en büyük sorunu finansa erişimdir. Maalesef özelde ilimizin genelde bölgemizin bu sorunu henüz olumlu sonuçlanmamıştır. Oysa bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için önemli desteklerden biri finans kaynaklarına hızlı ve rahat erişimdir. Ancak bu konuda üyelerimiz maalesef mağdur edilmektedir. Ayrıca bölgenin kalkınması için bölgeler arası  gelir dağılımın sürdürülebilir ekonomik kalkınma programları ile desteklenmesi gerekir.” dedi.

Bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini anlatan Takva, bununla bölgeler arası kalkınmışlığın dengelenebileceğini belirterek, “Çünkü hepimiz biliyoruz ki Türkiye kalkınacaksa, tüm bölgeleriyle eşit kalkınmalıdır. Bölgemizdeki ekonomik sorun ülkenin ekonomik sorunudur.” ifadesini kullandı.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Çakar ve Ömer Baktır da Ziraat Bankası’nın çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.  (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler