"Bölgede huzur ve güveni sağlamalıyız"

"Bölgede huzur ve güveni sağlamalıyız"

Bitlis'in Güroymak ilçesinde halka seslenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bölgeye yatırımcıların gelebilmesi için en önemli unsurun huzur ve güven olduğunu ifade etti.

BİTLİS – Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde iptal edilen yerel seçimde partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere ilçeye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili halka seslenendi.

 

 

Konuşmasında ertelenen seçimleri değerlendiren Bakan Yılmaz, “Bazı illerimizde, ilçelerimizde ve beldelerimizde itirazlar oldu. Seçimler yenilenecek. Bu iller, ilçeler ve beldeler bizim çok önemli.”şeklinde konuştu.

 

 

“Bölgede huzur ve güveni sağlamalıyız”

Bölgeye yatırımcıların gelebilmesi için en önemli unsurun huzur ve güven olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Şu anda Bakanlığımız bünyesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) var. Bitlis’te de ofisimiz var. Projelere destek veriyoruz. Norşin’den de projelere daha fazla destek vereceğiz. 14 ili kapsayan DAP idaresini de kurduk. Köylerde küçük sulamalarla meyveciliği geliştirmeye çalışıyoruz. Değişik projelere destek vereceğiz. Belli bir noktaya geldik. Şimdi üretime yönelik projelere destek vermek istiyoruz. Bunun şartı huzur ve güven ortamından geçiyor. Özel sektörü bu bölgeye çekmek huzur ve güvenden geçer. Bu bölgeye gelenlere 6’ncı bölgeden destek veriyoruz. Sizden ricam hizmetlere, huzura ve gençlere sahip çıkalım.”dedi.  

 

 

“BDPliler sadece slogan ve laf üretiyorlar”

Konuşmasında BDP’nin politikasını eleştiren Yılmaz, “Ben de bu yörenin insanıyım. Geçmişle bugünü mukayese edelim. Onlar neyi vaat ediyorlar. Bu soruyu onlara sorun. Onların en iyi bildikleri şey slogan atmak ve laf söylemek. Fakat hizmet, icraat, reform ve demokratik ülke oluşturmak bizim işimiz. Seçim demokratik bir ortamda geçsin. Bu seçimlerde huzur içinde gidip oyumuzu vereceğiz. Her kim vatandaşımıza tepki gösterip baskı uygularsa bizi karşısında bulur. Herkes özgür iradesi ile gidip oyunu kullanacaktır. Başka türlü onun değeri de olmaz.”dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.