Bölgede ilk defa kapalı kanser ameliyatı yapıldı

Bölgede ilk defa kapalı kanser ameliyatı yapıldı

Dicle Üniversitesi tarafından bölgede ilk defa aşırı şişman bir hastaya kapalı kanser ameliyatı yapıldı.

Dicle Üniversitesi (DÜ), bölgede ilk defa kapalı kanser ameliyatı (Laparoskopik yöntem) ile bir merkeze gitmeye gerek kalmadan aşırı şişman hastaya kapalı böbrek ameliyatı yaptı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Profesör Doktor Sait Alan, “Bölgede ilk defa başarılı bir şekilde Dicle Üniversitesi Hastanesinde, Üroloji Kliniği’nde uygulanan kapalı kanser ameliyatlarıyla bir merkeze gitmeye gerek kalmadan hastanede uygulandı. Hasta konforu açısından önemli olan ve artık dünyada standart yöntem olarak kabul edilen kapalı böbrek kanseri ameliyatını son olarak aşırı şişman bir hastada başarıyla gerçekleştirdik. Üstelik bu hastada böbreğin tamamını almak yerine sadece kanserli böbrek dokusu alınarak hastanın kanser olmasına rağmen her iki böbreği ile yaşamına devam etmesine olanak sağlandı.” dedi.

 

“Hastanın vücudunda oluşturulan 3 delik kullanılarak kapalı ameliyatı gerçekleştirildi”

Doç. Dr. Necmettin Penbegül ise “Hastamıza tesadüfen yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğinde 4 cl’lik tümör teşhisi konmuştu. Aşırı kilolu olması nedeni ile ameliyatının çok riskli olduğu, açık ameliyat sonrası yara iyileşmesinin zor olacağı ve narkoz açısından da problem yaşanabileceği söylenmiş. Ancak bizim yaptığımız ameliyatta hastamızın vücudunda oluşturulan 3 delik kullanılarak kapalı ameliyatı (Laparoskopik ParsiyelNefrektomi) gerçekleştirildi. Bu ameliyat hem hasta konforu hem de ameliyatı gerçekleştiren biz hekimler için çok avantajlı bir yöntem. Üstelik bu yöntemle hastanın tüm böbreğini almak yerine sadece kanserli böbrek dokusunu aldık.  Hastada ameliyat kesisi olmadığı için ameliyat sonrası dönemde hastamız çok rahat etti.” ifadelerine yer verdi.

 

Ameliyat geçiren hasta Ö.G, “Hastalığımı öğrendiğimde çok zor günler geçirdim. Ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde gittiğim doktorlar şişmanlığım yüzünden beni çok korkuttular. Hem kanser olmak hem de şişmanlıktan dolayı ameliyat olamamak beni o süreçte yıprattı. Büyük illere gitmemi söylediler. Ancak yaptığım araştırma ve tanıdıklarımın yönlendirilmesi ile Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Kliniğine geldim ve başarılı bir ameliyat yaptıktan sonra kısa sürede işime ve hayatıma döndüm.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler