"Bölgede kimse tek taraflı kararlar alamaz"

"Bölgede kimse tek taraflı kararlar alamaz"

Göç ve Uyum Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İTT'nin Kudüs kararına değinerek "İslam dünyası bölgede tek taraflı kararlar alınamayacağını açıkça ilan etti" dedi.

Ankara'da Göç ve Uyum Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İTT) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıma kararına değindi.

Yıldırım, ABD'nin tek taraflı aldığı Kudüs kararı için 'yok hükmündedir' diyerek "Hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı bir takım keyfi kararlar almaya hakkı da yoktur, haddi de yoktur" dedi.

"Biz Kudüs'ün bizim için kırmızı çizgi olduğunu açık bir şekilde dünyaya ilan ettik." diyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bundan böyle Doğu Kudüs, İslam ülkeleri tarafından Filistin'in başkenti olarak ilan edildi. Bütün ülkelere de desteklemesi için çağrı yapıldı. Bu karar tarihi bir karardır. Hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı bir takım keyfi kararlar almaya hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bu zirvede İslam dünyası en açık şekilde bunu ilan etmiştir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.