"Bölgemiz belli güçlerin çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor"

"Bölgemiz belli güçlerin çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor"

​AK Parti Osmaniye İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemiz yeniden belli güçlerin çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor. Emperyalistler tarafından coğrafyamızın sınırları kan ve gözyaşıyla yeniden çizilmeye çalışılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Osmaniye 6'ncı Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Tosyalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde salon önündeki vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitapta bulundu.

Bölgenin son derece meşakkatli günlerden geçtiğine işaret ederek, Suriye’den Irak’a, Yemen’den Libya’ya ve Filistin’e kadar Türkiye’nin tarihî kardeşlik bağlarının olduğu pek çok ülkenin istikrarsızlık içinde kıvrandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Suriye’de tüm dünyanın gözü önünde bir milyon kişinin devlet terörünün kurbanı olduğunu vurguladı.

Hâlâ “Esed’le bir araya gelelim” ve “Esed’le bu işi toparlayalım” diyen zavallıların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yahu bir milyon vatandaşını katleden böyle bir katille siz neyi düzelteceksiniz, neyi ayağa kaldıracaksınız? Her fırsatta bize demokrasi, insan hakları, hukuk dersi veren devletler ve kuruluşlar ise tüm bu olan bitene kayıtsız kalıyor.” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Tutturmuşlar bir şey, ‘kimyasal silah kullananlara gereğini yapalım.’ Be arkadaş, kimyasal silah kullanırken bin kişi, bin 500 kişi ölüyor, peki konvansiyonel silah kullanmayı bir kenara niye atıyorsun? Bu bir milyon bu konvansiyonel silahlarla öldürüldü, varil bombalarıyla öldürüldü, tanklarla, toplarla öldürüldü, bir milyon. Önemli olan sebep midir, yoksa netice midir? Sen neticeye bak. Konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü zaman meşru, kimyasal silahlarla öldürüldüğü zaman gayrimeşru; böyle sapıklık olur mu, bu ne biçim iştir? Neymiş, ‘filanca tarihte kimyasal silahlarla ilgili bir yasal düzenleme yapıldı.’ Ee? ‘Bundan dolayı bunun üzerine gidiyoruz.’ Geç o işi geç, sen bana insandan bahset insandan, insanlar ölüyor, insanlar katlediliyor, sen buna bak.”

“Doğu Guta’da devam eden vahşete tepki gösteren ülke yok”

Günlerdir Doğu Guta’da devam eden vahşete ciddi tepki gösteren bir ülkenin olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sivil sivil sivil diyorlar; peki kardeşim, Doğu Guta’da öldürülenler ne, asker mi? Diyoruz ki, ‘Doğu Guta’dakileri bize verin’, vermiyorlar. Nereye götürüyorlar? Şam’a, Şam’da akıbetleri meçhul.” şeklinde konuştu. Türkiye olarak Doğu Guta’daki sivilleri insani yardım adına alarak Türkiye hastanelerinde tedavi ettirmek istediklerini; ancak verilmediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşlerine gelmiyor, çünkü tarihe kayıt düşecekler, bunu biliyorlar.” diye ekledi.

"Petrol kokusu almış emperyalistler tarafından coğrafyamızın sınırları kan ve gözyaşlarıyla yeniden çizilmeye çalışılıyor"

Erdoğan, "Tıpkı bir asır önce olduğu gibi bölgemiz yeniden belli güçlerin çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor. Petrol kokusu almış emperyalistler, bunlar tarafından coğrafyamızın sınırları kan ve gözyaşlarıyla yeniden çizilmeye çalışılıyor. Ancak bu kanlı planlarının önündeki en büyük engel, yüzyıl öncesinde olduğu gibi yine Türkiye’dir. Bugün bölgede emperyalistlerin en büyük korkusu, unutmayın, Türk milletidir, sizsiniz, biziz. Çünkü Türkiye demek, bölgede barış, huzur ve istikrarın devam etmesi demektir. Türkiye demek, sadece kendi vatandaşlarına değil tüm mazlum ve mağdurlara umut olan ülke demektir. Türkiye 780 bin kilometrekareye sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir." diye konuştu.

Birilerinin hâlâ bu ülkenin anlamını bir türlü idrak edemediğini, Türkiye’ye kendi dar ideolojilerinin kalıplarından baktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ufukları kendi mahallelerinden, kendi parti binalarından, akşam takıldıkları izbe mekânlardan öte gitmeyenler bu ülkenin ne demek olduğunu, mazlumların gözünde ne mana ifade ettiğini bir türlü kavrayamıyor.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin rızasını gözetmeyen hiçbir projenin bölgemizde uygulanma şansı yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin rızasını, menfaatini, endişesini ve taleplerini gözetmeyen hiçbir projenin bölgede uygulanma şansı olmadığının altını çizdi ve “Ölümüne ölümüne gideceğiz, bunun çaresi yok. Hele hele çevrimizde ülkemizin bekasına halel getirecek, vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayacak bir adımın atılmasına kesinlikle izin vermeyiz, vermeyeceğiz.” vurgusunda bulundu.

Bugün 36'ncı gününe ulaşan "Zeytin Dalı Harekâtı’yla" hem Afrin’deki terör bataklığını kurutulduğunu, hem de Türkiye’deki mültecilerin vatanlarına dönebilecekleri güvenli bölgeler kurulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün yayınladıkları videolarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ders vermek için geldiklerini söyleyenler, bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar, bu iş böyle.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: “Daha bir ay öncesine kadar bize ve devletimize meydan okuyanlar bakıyorsunuz bugün Batılı efendilerine ağlamaya, ‘bizi kurtarın’ diye yalvarmaya başladılar. Hiç beyhude uğraşmasınlar, kime ağlarlarsa ağlasınlar, kime yalvarırlarsa yalvarsınlar, onlara hak ettikleri dersi vereceğiz. Bölgeyi kan ve gözyaşına boğan bu katil sürülerinin inlerini başlarına geçireceğiz. Kardeşlerim, ne perde arkasından yürütülen kirli pazarlılar, ne sahada sahnelenmeye çalışılan Alicengiz oyunları bizi yolumuzdan alı koyamaz. Adı, sanı, kimliği ne olursa olsun, hiç kimsenin teröristlere kalkan olmasına göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz. Güya teröristlere yardım için yola çıkan konvoylara yönelik operasyonlarımız, bu konudaki tavrımızı açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bundan sonraki benzer teşebbüslere verecek cevabımız da yine bu minvalde olacaktır. Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır, kimse bundan endişe etmesin.”

Bu tür imtihan dönemlerinin, aynı zamanda bir turnusol vazifesi de gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkesinin ve milletinin menfaatini gözetenlerle, kendi çıkarları için mücadele edenler ayan beyan ortaya çıkıyor. Yerli ve millî olanlar ile emperyalist efendilerine gönüllü hizmetkârlık yapanlar kendilerinden ayrışıveriyor.” diye konuştu.

 “Maalesef Türkiye’de vatan yansa ateşinde ısınacak kadar yüreği kararmış, gözü dünmüş, asalak bir kesim de var, bunu da bilmemiz lazım.” diye ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür kişileri 27 Mayıs’lardan, 12 Eylül’lerden 28 Şubat’lardan ve yakın geçmişte darbe teşebbüslerine verdikleri desteklerden çok iyi tanıdıklarını söyledi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.