Bölgemizde asansörler tehlike saçıyor

Bölgemizde asansörler tehlike saçıyor

Mecidiyeköy'de yaşanan asansör kazasında sonra gündeme gelen asansör kazalarının sebepleri üzerine bir araştırma yapan Makine Mühendisleri odası Diyarbakır Şubesi, elde edilen sonuçların çok vahim bir tablo ortaya koyduğunu söyledi.

DİYARBAKIR  - Mecidiyeköy’de bir şantiyede 6 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen asansör kazasının ardından, “Asansörler ne kadar güvenli” gündeme getiren Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır’da kullanılan asansörlerin içler acısı durumunu gözler önüne seren bir basın açıklaması yayımladı.

 

Oda adına basın açıklamasını yapan Şube Başkanı Gurbet Örçen Diyarbakır ve bölge illerinde 3 yıldır yaptıkları kontroller sonucunda ortaya vahim istatistikî bilgilerin çıktığını belirterek, olası kazaların önüne geçmek ve kamuoyunda gerekli duyarlılığı oluşturmak amacıyla böyle bir basın açıklaması yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

 

Bu  güne kadar kontrol ettikleri asansörlerin büyük çoğunluğunun can güvenliğini tehdit ettiğini ve kullanılamaz durumda olduğunu belirten Örçen, “Mecidiyeköy’de yaşanan bu facia bir kez daha göstermektedir ki konutlarımızda, okullarda, fabrikalarda, hastanelerde, şantiye sahalarında ve saymakla bitmeyecek onlarca yerde kontrolden uzak can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden asansörler bulunmaktadır.” uyarısında bulundu.

 

“Oldukça vahim bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmıştır”

Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği asansörlerin yılda bir kez A Tipi Muayene kuruluşlarınca kontrol edilmesi gerektiğini belirten Örçen, “Bünyesinde A Tipi Muayene Kuruluşu bulunduran Odamız; Diyarbakır Şube ve bağlı İl illerde toplam 14 Belediye ile Yıllık Asansör Periyodik Kontrol Protokolü yapmıştır. Bu protokoller kapsamında yapılan kontroller neticesinde oldukça vahim bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmıştır. Yapmış olduğumuz kontrollere ilişkin elimizdeki resmi rakamları sizlerle paylaşarak durumun vahametini daha net ortaya koymakta fayda vardır.” diyerek çıkan sonuçları tablolar üzerinde değerlendirdi.

 

2012-2014 TARİHLERİNDE YAPTIĞIMIZ ASANSÖR KONTROL VERİLERİ

 

İL/İLÇE

KONTROL SAYISI

KIRMIZI ETİKET

SARI ETİKET

YEŞİL ETİKET

TEHLİKE ORANLARI

KAYAPINAR (DİYARBAKIR)

1269

732

148

389

57%

YENİŞEHİR (DİYARBAKIR)

416

301

17

98

73%

BATMAN

250

241

6

2

97%

SİİRT

220

191

25

4

87%

MUŞ

38

38

0

0

100%

ŞANLIURFA

160

136

1

23

85%

KARAKÖPRÜ (ŞANLIURFA)

15

14

1

0

93%

BAĞLAR

(DİYARBAKIR)

340

297

10

33

87%

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler