Bölgenin tamamına hizmet veriyoruz

Bölgenin tamamına hizmet veriyoruz

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "GAÜN, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere bu bölgenin tümüne hizmet veriyor." dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2018-2019 eğitim öğretim yılında diploma almaya hak kazanan 63 öğrenci, düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini alarak, kep fırlattı.

Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler için Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "GAÜN, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere bu bölgenin tümüne hizmet veriyor." dedi.

Gür, “Diplomanızı aldığınız zaman farklı hatıralarla birlikte buradan mutlu olarak ayrılın ve Gaziantep Üniversitesi’nin kimliğini, marka değerini etik, ahlak kurallarına uyarak işlerinizi yaparken mesleğinizi icra ederken lütfen unutmayın. Gaziantep Üniversitesi’nden mezuniyet bir ayrıcalıktır. Diş Hekimliği Fakültesi, 6’ncı dönem mezunlarını veriyor. Nispeten genç bir fakülte. Ama bu kadar genç olmasına rağmen Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere bu bölgenin tümüne hizmet veriyor. Çok yoğun çalışmalarla kaliteli hizmet üreten akademik kadrosuyla güçlenen bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Her gittiğiniz yerde Gaziantep Üniversitesi’ni hatırlayın. Umuyorum ki sizlerin bir kısmı Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavını kazanarak bizlerle birlikte çalışma fırsatı bulacaksınız. Bu konuda da iyi çalışarak tekrar bize kazanmanızı istiyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gür, “İnsanlar okurlar, meslek sahibi olurlar ama vatan müdafaası aynı zamanda ikbal ve istikbalini koruma sevdası inancıyla birlikte bu milletle bir arada bulunmak apayrı bir şeydir. İşte bu üniversite sadece size diplomayı vermiyor aynı zamanda etik ahlaki kurallarla birlikte inancınızla bağlı olarak vatanınızı müdafaa etmeyi, size ihtiyaç duyulduğu zaman da her an vatanınızın arkasında olmayı öğretti. İşte 15 Temmuz gibi milletin kendi müdafaasıyla hakkını ve hukukunu koruyup vatanına sahip çıktığı bir döneme geldik. İnanıyorum ki ihtiyaç olduğu zaman sizler de meydanlarda olacaksınızdır. Onun için sizlerden vatanını seven iyi birer hekim olmanızı istiyorum. Bütün anne babalara böyle evlat yetiştirdikleri için hocalarıma mezuniyet aşamasına getirip meslek sahibi ettikleri için ve öğrencilerime bu mutlu günde mezuniyetlerini alıp topluma hayırlı evlatlar oldukları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas da “Eğitim, bilim ve insan sağlığına hizmet veren pırıl pırıl gençlerimizi yarınlara hazırlamaya çalıştık. Mezunlarımız bu bilgi ve beceriyle çalışacakları kurumda görev yapacaklar. Sadece çalıştıkları kurumda değil profesyonel yaşamlarını ve çevrelerini değiştirecek, dönüştürecek ve yenileştirecekler. Onlardan beklentimiz; değişime ve yeniliklere açık, öğrenmeye hevesli olmaları, yardımlaşmayı mesleki ve etik değerleri yüceltmeleridir.” diye konuştu.

Dönem birincisi Diş Hekimi Halil İbrahim Yulada, “Ülkemizin dört bir yanından heyecanla ve umutla insanlara yardım etme idealleriyle toplandığımız fakültemiz bizlerin ömür boyu sürdüreceği hekimlik temellerini inşa ettiğimiz başlangıç noktamız oldu.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Gür, Erciyas ile birlikte dönem birincisi Diş Hekimi Halil İbrahim Yula’ya diploma ve ödüllerini vererek, kütüğe plaketini çaktırdı.

Törenin sonunda Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından 63 mezun öğrenciye diplomaları verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler