Bölgenin tek proje imam hatip okulunun tanıtımı yapıldı

Bölgenin tek proje imam hatip okulunun tanıtımı yapıldı

Yeni eğitim öğretim döneminde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programının uygulanmasına yönelik proje okul seçilen ve alanında bölgenin tek proje okulu olan Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, il müftülük personellerine tanıtıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 11 İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak belirlendi. Bölgedeki tek proje okul olan Batman TP Fatıma Zehra Fen ve Sosyal Bilimler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, il müftülük personellerine tanıtıldı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Okul Müdürü Abdurrahman Yakut’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım programına İl Müftüsü Turgut Erhan, vaizler, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

İl Müftüsü ve din görevlisi personellerine okulu tanıtan Milli Eğitim İl Müdürü Kurtaran, okul fiziki şartları konusunda bilgiler verdi.

"28 Şubat sürecinde ağır darbeler alan İmam-Hatip okulları eski kalitesine dönecek"

Kurtaran, "Okulumuzda yeni eğitim öğretim döneminde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programı uygulanacak. Bu şu anlama gelmektedir; Fen Liselerinde uygulanan program bizim okulda uygulanarak bölgenin tek proje okulu olacaktır. Diğer bir manada Batman’ın 2'nci Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olarak eğitim verecektir. Okulumuz fiziki yapısı, teknoloji donanımlı sınıflar, 500 kişilik konferans salonu, laboratuvar, derslikler, Z kütüphanesi, uygulama mescidi, 300 kişi kapasiteli Pansiyonuyla eğitimde başarı sağlayacak bir seviyededir. 28 Şubat sürecinde ağır darbeler alan İmam-Hatip okulları, son dönemlerde eski kalitesine dönebilme adına gayretli çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar Bakanlık ve Müdürlükler düzeyinde gerçekleşse de biliyoruz ki, çalışmalara en büyük katkıyı sunacaklar milletimizdir. Bu noktada en büyük desteği de siz İmam-Hatip Lisesi mezunları olan din görevlilerimizden bekliyoruz." dedi. (M.Sait Çelik - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.