Bölgeye gelen yatırımlar belediyeler tarafından engellendi

Bölgeye gelen yatırımlar belediyeler tarafından engellendi

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Erciş’e ayrılan 7 milyonluk bütçe belediyenin yer tahsis etmemesinden dolayı iptal edildiğini söyledi.

Van'ın Gevaş ilçesinde, 2 milyon 723 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan yeni kaymakamlık binasının temeli törenle atıldı.

Temel atma programına Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Erciş’e 7 milyon, Özalp’a ise 2 milyonluk yatırımların belediyelerin yer tahsis etmemesinden dolayı engellendiğini söyleyen Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Özalp’taki belediye, hükümet konağı için çıkan 2 milyonluk parayı hiçbir yere vermemekte direndi ve sonunda Özalp halkına verdiği kötülük orada bir binanın yapımını engelledi. Buradaki anlayış tamamen onu istemek yerine ‘ben buraya yatırım istemiyorum’ şeklinde bir tavır sergilenmesidir. Aynı şekilde kültür merkezi için Erciş ilçemize 7 milyon para çıktı. Fakat ne yaptıysak, araya insan sokmamıza ve belediye başkanlarından yer talep etmemize rağmen, paranın boşa gitmemesi için bir karar vermelerini istedik. Bu kadar çabalarımıza rağmen orada yer verilmedi.” şeklinde konuştu.

Belediyelerin gönderilen parayı doğru değerlendirmemesinden dolayı, yerlerine kayyumların atandığını belirten Kayatürk, seçilmiş belediyelerin yerine kayyumun atanmasından memnun olmadıklarını, ancak mecbur kaldıklarını söyledi.

“Bizim de çok mutlu olmadığımız bir şekilde devlet başka bir adım atmak zorunda kalıyor”

Kayatürk, “Bizler insanlarımızın krizden kurtulmasını istiyoruz. Biz Gevaş’ın güzel bir yer olmasını istiyoruz. Gevaş’ın bir Marmaris, bir Bodrum olmasını istiyoruz. Bizim çabalarımızda bu yöndedir. Fakat birileri de bunu engellemeye çalışıyor. Bunlardan sonra hakikaten bizim de çok mutlu olmadığımız bir şekilde devlet başka bir adım atmak zorunda kalıyor. O zaman terör örgütlerine para gidecekse, gelecek parayı da doğru kullanmayıp hizmet etmiyorsanız devlet de burada seçilmişlerin yerine görevli göndermek zorunda kalıyor. Yani bundan bizde memnun değiliz. Devlet de hükümet de bunu isteyerek yapmıyor. Tabi bunun çaresi var mı? Yok. Bizler bu bağlamda bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ama Allah’ın iziyle Gevaş’ımızın, Van’ımızın bize verdiği destekle problemleri tek tek aşmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“Belediyelerin görevi hizmetleri engellemek değil hizmetlere destek olmaktır”

Temel atma programında konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise “Belediyelerin görevleri hizmeti engellemek olmadığını söyleyen Taşyapan, “Burada hizmetler şuraya buraya kaydırılmıştı diye söz edildi. Kimin nasibinde varsa ona kısmet oluyor. Nasibi alabilmek için de bütün kamu kurumlarımızın birlikte uyum içerisinde çalışması gerekiyor. Buraya bir hükümet konağı yapılabilmesi için öncelikle ihtiyacın tespit edilip hükümet nezdine taşınması, yerinin tahsis edilmesi, yatırım programına girmesi ve ödeneğinin tahsis edilmesi lazım. Sonra ödenek ve ihale, müteahhidin belirlenmesi ve buranın gayretleriyle bir eserin ortaya çıkması gerekiyor. Yatırımın bir ilçeye, kasabaya getirilmesi çok kolay bir süreç değil. Herkes üzerine düşeni yaparsa bir hizmet meydana gelir. Belediyeler devletten bağımsız kuruluşlar değildir. Halka hizmet için seçilen kamu kurumlarıdır.  Kamudan faydalanarak hizmet üretirler. Görevleri hizmetleri engellemek değil, hizmetlere destek olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe de mevcut kaymakamlık binasının 1957 yılında inşa edildiğini hatırlatarak, yeni hizmet binasının 4 bin 266 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Aras’ın yaptığı duadan sonra temel atıldı.

İLKHA
























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.