Bomba yüklü kamyon infilak etti: 10 ölü 25 yaralı

Bomba yüklü kamyon infilak etti: 10 ölü 25 yaralı

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonun infilak etmesi sonucunda yaşanan şiddetli patlamada en az 10 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü (Baqews) mezrasında bomba yüklü kamyon infilak etti. Yaşanan şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin öldüğü 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Patlayıcı yüklü kamyon infilak etti

Olay, Sur ilçesinde bağlı Sarıkamış Mahallesi’nin Dürümlü mezrasında meydana geldi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, saat 22.30 sıralarında bomba yüklü olduğu belirtilen bir kamyon büyük bir gürültüyle infilak etti. Yaşanan patlama şehrin büyük bir bölümünden duyulurken patlamanın etkisiyle 3 metre derinliğinde 35 metre yarıçapında bir çukur oluştu.

Köy sakinlerinin beyanlarına göre, patlama öncesi kısa süreli silah sesleri geldi, ardından da büyük bir patlama yaşandı. Patlamada en az 3 aracın havaya uçtuğu, içindekilerin de tanınmayacak bir şekilde parçalandığı ve en az 10 kişinin öldüğü ifade edildi. Patlamada ayrıca en az 25 kişinin yaralandığı, bu yaralıların da patlama esnasında evinde bulunan köy halkının olduğu belirtildi.

Güvenlik birimleri olay yerine gitmedi

Patlama sonrası olay yerine UMKE ve ambulans ekipleri sevk edilirken bir grup köy korucusu haricinde güvenlik birimlerinin ise olay yerine şu ana kadar gitmediği görüldü.  

Sağlık ekipleri köy içerisinde ceset parçaları aradı

Öte yandan sağlık ekiplerinin geniş bir bölgeye dağılan ceset parçalarını topladığı görüldü.

Yaralıların çoğu Dicle Üniversitesi Acil ve Travmatoloji Hastanesine kaldırılırken bir kısmı da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Köy halkı yaralı yakınları hakkında bilgi almak için hastanelere akın etti. Patlamada esnasında ölen kişilerin cesetleri tamamen parçalandığı için hastaneye herhangi bir cesedin getirilmediği öğrenildi.

Patlamanın köyün yaklaşık 50 metre dışında ve köye göre alçak bir yerde meydana gelmesi daha büyük bir faciayı önledi.

Patlamada ölen 5 kişinin isimleri belli oldu

Patlamada köy sakinlerinin verdiği bilgelere göre; Orhan Yakar, Seyithan Yakar, Remzi Yaman, Uğur Yaman, Tevfik Yaman’la birlikte 10 kişi öldü. Cesetlerin teşhis edilememesi nedeniyle ise ölü sayısı ve kimlikleri henüz netlik kazanmış değil. Ayrıca ölenlerin bir kısmının da başka köylerden olduğu gelen bilgiler arasında.

Patlamada Dürümlü mezrasının tamamı etkilenirken gece olması nedeniyle yaşanan tahribatın boyutu bilinmiyor. Patlama sonrası köydeki hayvanların böğürmeleri de dikkat çekti.

Bombalı aracın kent merkezinde veya güvenlik birimlerinin geçiş güzergahında patlatılmak üzere hazırlandığı tahmin ediliyor. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)





































































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.