Bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen araç imha edildi

Bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen araç imha edildi

Hakkari Valiliği, Cevizli köyünde ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette bulunan ve bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen aracın imha edildiğini bildirdi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çukurca ilçesinde icra edilen arama faaliyetleri sonucunda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 16 Ocak 2018 günü ilimiz Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde arama tarama faaliyeti icra edilmiştir. Neticede; bir adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 30 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 7 adet el bombası, 5 adet 12 kilogramlık tüp içerisine hazırlanmış EYP düzeneği, bir adet 20 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış EYP düzeneği, 2 kilogram plastik patlayıcı, bir adet boş tüp, 50 metre beyaz renkli ve 100 metre kırmızı renkli kablo, 180 kilogram amonyum nitrat, 5 adet bantlanmış vaziyette pil bloğu, bir adet mont, 2 adet sırt çantası, bir adet branda, 4 adet mavi renkli varil ve bir adet eldiven ele geçirilmiştir." denildi.

Cevizli köyünde bulunan bir adreste ve köyün kırsal alanında yapılan aramalarda ise termal kameralardan gizlenmek için iç tarafı ısı geçirmez malzeme ile kaplı kamuflajlı 3 adet şemsiye ve ağaçlar arasına gizlenmiş vaziyette, bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen (plakasız) tuzaklanmış bir araç ele geçirildiği kaydedildi.

Aracın, usulüne uygun olarak olay yerinde imha edildiğine değinilen açıklamada, "Olayla ilgili olarak 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapma' suçundan bir şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.