Bombalı saldırı için kullanılmak istenen araç ele geçirildi

Bombalı saldırı için kullanılmak istenen araç ele geçirildi

Bir taşıdın patlayıcı yüklü araç saldırısı gerçekleştirileceği duyumları üzerine yapılan baskınlarda Diyarbakır’da bir araç ele geçirildi.

Bombalı saldırı için kullanılmak istenen bir araç Diyarbakır’ın Lice ilçesi Tepe köyü Kuruca Mezrası kırsal alanında yapılan baskınla ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinde yapılan açıklamada, gelen ihbar üzerine Lice ilçesi Tepe köyü Kuruca Mezrası kırsal alanında saldırıda kullanmak istenilen aracın ele geçirilmesi için operasyon yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, "BTÖ mensuplarınca yağmalanmış bir taşıdın, 14 Şubat 2017 tarihinde patlayıcı yüklü araç saldırısı eyleminde kullanılacağı yönünde elde edilen istihbari bilgiye istinaden, Lice ilçesi Tepe köyü Kuruca Mezrası kırsal alanında operasyonel faaliyet icra edilmiştir. BTÖ mensuplarınca yağmalanmayı müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan araç Kuruca Mezrası kırsalında bulunmuştur." denildi.

Söz konusu araç, detaylı incelenmek üzere Lice İlçe Jandarma Komutanlığına çekildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla olay yeri incelemesi ve operasyon ile ilgili adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.  (İLKHA)  








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.