Bombalı saldırıda katledilenler mezarları başında anıldı

Bombalı saldırıda katledilenler mezarları başında anıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK tarafından katledilen vatandaşlar, ölüm yıldönümünde mezarları başında anıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 2016 yılı tarihinde polis aracının geçişi sırasında PKK' tarafından rögar kapağına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Silopi'de 30 Mayıs 2016 tarihinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracı, 10'uncu caddede ilerlerken, PKK'liler tarafından rögar kapağının altına tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Patlama sırasında çevrede bulunan sivil vatandaşlardan İsa Torlak (70), Davut Yoksul (19), Ekrem Birlik (52) ile Kübra Birlik (4) hayatını kaybederken, 5'i polis 23 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik'in ağabeyi Ekrem Birlik, torunu Kübra Birlik, İsa Torlak ve Davut Yoksul, düzenlenen program ölümlerinin 3'üncü yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

Mezarlığa gelenler, hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu. Ayrıca  Milletvekil Birlik ve beraberindekiler 5 Mayıs’ta PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi hayatını kaybeden Servet Bilen (23) ile yanındaki kuzeni Diyar Bilen (13) mezarını ziyaret etti.

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, mezarlıkta yaptığı konuşmada, PKK'ye lanet okudu. Birlik, "Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Ağabeyim 2016 yılında patlama sonucu ağabeyim ve 4 yaşındaki torunu, yanında 70 yaşındaki bir adam, yoldan geçen 19 yaşındaki bir genç hunharca katledildi. Bir ay önce de 2 gencimizi patlama sonucu kaybettik. Hepimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Allah bir daha bu hunharca olayları kimseye yaşatmasın. Kimsenin canı yanmasın, bizim canımız yandı. Allah bir gün er geç onlarında belasını verecek. Allah bir gün onlarında canını okuyacak." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.