Borçlu çiftçilerin elektriği kesilmeye başlandı

Borçlu çiftçilerin elektriği kesilmeye başlandı

Dicle Elektrik, Mardin'de elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladı.

Dicle Elektrik Dağıtım, Mardin'de elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladı. Şirketten daha önce borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin 12 Şubat’tan itibaren kesileceği bildirilmişti.

Dicle EDAŞ’tan yapılan son açıklamada, “Yaptığımız uyarılar, gerçekleştirdiğimiz birebir ziyaretlere ve tanıdığımız iyi niyetli tüm olanaklara rağmen elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriği kesilmeye başlandı.” denildi.

Dicle EDAŞ müşterilerinin kullanımına sunduğu elektriği peşin para ödeyerek satın aldığının belirtildi açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Peşin para ile aldığımız ve her türlü kolaylığı sağlayarak tüketimine sunduğumuz bazı büyük toprak sahibi çiftçilerimiz ne yazık ki kullandıkları elektriğin parasını ödemiyorlar. İki yıldır kullandığı elektriğin parasını ödemeyen toprak sahipleri var. Bu nedenle daha önce duyurduğumuz gibi borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğini bildirdiğimiz tarihten itibaren kesiyoruz. Borçlarını ödeyinceye kadar da elektrik vermemekte kararlıyız. Bu aboneler hakkında icra takibi de başlatacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler