Borçlu çiftçilerin elektriği yeniden kesilmeye başlandı

Borçlu çiftçilerin elektriği yeniden kesilmeye başlandı

Mardin’in Kızıltepe, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde 41 borçlu tarımsal sulama abonenin elektriği kesildi.

Dicle Elektrik, Mardin'de elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerini yeniden kesmeye başladı. Şirket, şu ana kadar Kızıltepe, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde 41 borçlu tarımsal sulama abonesinin elektriği keserken, 3 adet kaçak trafoyu da ele geçirdi.

Kullandığı elektriğe ait borcunu düzenli ödeyen ve kesintisiz enerji almak isteyen abonelerin bu durumdan olumsuz yönde etkilenmemesi için borcunu ödememekte ısrarcı olanların enerjisinin kesileceğini açıklayan Dicle Elektrik, uygulamanın tamamen yasa ve yönetmeliklere uygun yapıldığını iddia etti

Jandarma eşliğinde sahaya çıkan Dicle Elektrik ekipleri, uygulamanın ilk 2 gününde Kızıltepe’nin Yoldere, Elbeyli, Eymirli, Çıplak ve Aralık, Mazıdağı’nın Engin ve Derik’in Boyaklı ve Konuk köylerinde borçlu 41 tarımsal sulama abonesinin elektriğini kesti.

Kesme işlemlerinin diğer abonelerin etkilenmemesi için abone bazlı olarak gerçekleştirildiğini kaydeden şirket, yönetmeliklere uygun biçimde yapılan kesme işleminin dışında kaçak elektrik denetiminin de yapıldığı aktarıldı.

Denetimler sırasında tarımsal sulamada kullanılan 3 adet kaçak elektrik trafosu ele geçirilirken, 48 meskende kaçak elektrik kullanıldığı belirlendi.

Ekipler, kaçak trafolara el koyarken, kaçak elektrik kullanan aboneler hakkında da yasal işlem başlattı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.