​Boşaltılan özel hastane esrar ve tinercilerin mekanı oldu

​Boşaltılan özel hastane esrar ve tinercilerin mekanı oldu

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan 2 yıl önce boşaltılan bir özel hastane binası, sahip çıkılmayınca esrar ve tinercilerin mekânı haline geldi.

Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde terk edilmiş Özel Uzmanlar Tıp Merkezi Binası, uyuşturucu ve alkol kullananlar ile tinercilerin mekanı haline geldi. Binada fuhuş yapıldığını da söyleyen vatandaşlar, gece binada gelen seslerden dolayı rahatsız olduklarını belirttiler.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan hastanenin sahipsiz kalması nedeniyle uyuşturucu, alkol ve tiner kullananların meskeni haline geldi. Hastane binasının mevcut durumuna tepki gösteren STK temsilcisi  ile mahalle sakinleri, mağduriyetlerini İLKHA'ya anlatarak, yetkililerin duruma et almasını istediler.

İlçede faaliyet yürüten Cami-Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan hastanenin mevcut durumunun tehlike arz ettiğini söyledi.

Çelik, şöyle konuştu: "El konulan bina şu an korunmamaktadır. Söz konusu bina tinerci, esrar ve kötü alışkanlık edinmiş insanların mekanı haline geldi. 5 katlı binanın herhangi bir koruması olmadığı için kapıları ve pencereleri kırılmış, gençler 24 saat oraya girip, çıkıyor. Eğer binanın soruşturması devam ediyorsa ve mühürlenmişse yetkililerin bunu koruması lazım ve bununla mükellefler. Yetkiler, mahalle sakinleri için tehlike arz eden bu binaya çözüm bulana kadar geçici de olsa güvenlik görevlisi görevlendirmesi lazım. Mahalle sakinleri bizatihi bize başvurdu, binanın mevcut durumunu gözlemledik. İlçenin işlek yerinde olan binada gece sabaha kadar gürültüler geliyor. Yetkililerin buna bir an önce el atmalarını istiyoruz."

"Çocuklarımız oradan geçmeye korkuyor"

Binanın sahipsizliğinden şikayetçi olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Yavuz Ateş, gece yarısı binadan tuhaf seslerin geldiğini belirterek, "Kışla Mahallesi'nde bulunan Özel Uzmanlar Tıp Merkezi 15 Temmuz darbesinden hemen sonra devlet tarafından mühürlendi. Daha sonra söz konusu bina tinercilerin ve esrarcıların meskeni oldu. Bizler mahalle sakinleri olarak çok rahatsız oluyoruz. Geçe yarısı binada tuhaf tuhaf sesler geliyor. Çocuklarımız oradan geçmeye korkuyor. Bizim istediğimiz, devlet yetkililerden ricamız bu soruna bir çare bulmalarıdır." şeklinde konuştu.

"Gece oradan geçen insanlara saldırıyorlar"

Gece karanlığında insanlara saldırıldığını söyleyen bir başka mahalle sakini Kamuran Akmeşe ise şöyle konuştu: "Ben bu mahallede ikamet ediyorum. Daha önce hastane olarak kullanılan Belediye Kültür Merkezinin karşısında bulunan Özel Uzmanlar Tıp Merkezi yaklaşık 2 yıl önce devlet tarafından boşatıldı. Söz konusu bina esrarcılar, tinerciler ve fuhuşçular tarafından gasp edilmiş durumda daha öncede gerekli yerlere bildirdik ama ilgilenen olmadı. Karanlık basınca orada geçen insanlara saldırıyorlar. İnsanlar artık oradan geçmeye korkuyorlar. Ricamız yetkililerden, özellikle de emniyet mensuplarından oraya müdahale etmesini istiyoruz."

"Yetkililer ve emniyet birimleri bir an önce binaya el atmalı"

Mahalle sakinliklerden Yaşar Etres de "Özel Uzmanlar Tıp Merkezi Binasının halı içler açısı yetkililer ve emniyet birimleri bir an önce el atması gerekiyor. Yoksa böyle devam ederse Viranşehir ilçemiz çok şeyler kaybeder. Özellikle gençlerimiz yok olur. Bir aile bir çocuğunu 20 yaşına getirene kadar ne cefalar çekiyor. Özellikle sayın Kaymakam beyden isteğimiz; kötü ortamların oluşmaması için bu ve benzeri binalara el atmasıdır." dedi.

"Mahallemizdeki çocuklar da kötü şeylere alışıyor"

Binanın esrarcı ve fuhuşçuların yeri olmasını istemediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Bedir Görür, "Sesim bütün yetkililere gitmesini istiyorum. Boşaltılmış eski Özel Uzmanlar Tıp Merkezinin yeri esrarcı ve fuhuşçuların yeri olmasını istemiyoruz. Eğer yetkililer bu soruna müdahale edilmese daha da kötü olur. Mahalle çocukları da kötü şeylere alışır. Bizler mahalleli olarak, bunun orada olmasını istemiyoruz. İlçe kaymakamı yetkililer her kim ise buradan hepsine sesleniyoruz. Bu sıkıntıya el atsın. Sabah erkenden iş yerine giderken tuhaf tuhaf insanların binanın çıktığını görüyorum." İfadelerini kullandı.

"Bu gençlere sahip çıkmaları lazım"

Mahalle sakinlerinden M.K. da şöyle konuştu: "Mahalledeki binanın sahipsizliğinden dolayı şikâyetçiyiz. Ben burada bütün basın yetkililerine, aşiretlerin ileri gelenleri ve yetkililere sesleniyorum. Geceleri bu binada esrar, bali vs bütün pislikler kullanılıyor. Bütün mahalle olarak ve oradan geçen vatandaşlar oradan rahatsızdır. Yapılan bu hareketler ne buradaki aşiretlere ne de Viranşehir ilçemize yakışıyor. Bu gençler Viranşehirli ve aşiretlerin gençleri dışarı illerden gelmiyorlar. Bütün yetkililer ve anne-babalar dâhil herkes bu gençlere sahip çıkmaları lazım."

İki yıl önce boşaltılan hastane binasının esrar ve tinercilerin yuvası haline geldiğini söyleyen Siraç Yavuklu ise yetkililerden gereğinin yapılmasını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler