“Böyle devam ederse duruşmalar tiyatrodan ibaret olacak”

“Böyle devam ederse duruşmalar tiyatrodan ibaret olacak”

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, PKK/HDP’liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin görülen davanın her zamanki duruşmalardan farklı olmadığını, böyle devam ederse duruşmaların tiyatrodan ibaret olacağını söyledi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim saldırılarında PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 7’nci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, duruşmaların her zamanki duruşmalardan çokta bir farkı olmadığını belirtti.

Kendilerinin konuyla alakalı gözlemleri ve taleplerinin ortada olduğunu söyleyen Yavuz, “Biz bu davanın maşeri vicdanı tatmin edecek, maktul yakınlarının vicdanlarını rahatlatacak ve en önemlisi de adalet duygusunun yerine gelmesi, adaletin tahakkuku için soruşturmanın derinleştirilerek yürütülmesini, azmedicilerin mahkeme sürecine ve safahatına dâhil edilmesine bir talebimiz vardı. Bu gerçekleştirilmediği müddetçe adalet duygusunun yerine gelmeyeceğine inanıyoruz.” dedi.

“Davaya azmettiriciler ve görevini yapmayan kolluk görevlileri de dâhil edilmeli”

Davaya azmettiriciler ve görevini yapmayan kolluk görevlileri de dâhil edilmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

“Özelikle Diyarbakır bölgesinde Kobani eylemleri bahaneleriyle halkı sokağa çağıran, azmettiren ve bu gençlerin hunharca katledilmesine sebebiyet veren azmettiricilerinin ve üzerine düşen görevi yapmayan kolluk görevlilerin, mutlaka davaya dâhil edilmesi gerekiyor. İşin hakikatinde o dönem orada görev alan polis şeflerinin, güvenlik birimlerinin derdest edildiklerinin darbe teşebbüsü altında gözaltına alındıklarını görüyoruz. Bu aslında fazla söze hacet bırakmamaktır. İşin hakikatinde bunların dâhil edilmediği bir mahkemeden adalet duygusuna yarışır bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz.”

“Böyle devam ederse dava bir tiyatrodan ibaret olacak”

Yavuz, davanın 7’nci duruşmasının da diğer duruşmalardan fazla bir farkının olmadığını, duruşmanın, usul ve esas arasında geçen bazı tartışmalardan ibaret olduğunu ve bu şekilde devam ederse mahkemenin bir tiyatrodan ibaret olacağını ifade etti.

“Devletin tüm kurumlarının davanın seyrini değiştirecek bir tutum içerisine girmesi gerekiyor”

Türkiye’de eşine az rastlanır bir davada ciddiyetsiz bir tutum içerisine girilmesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Yavuz, son olarak şunları söyledi:

“Bir daha böyle vahşice, hunharca, canavarca hislerle insanların öldürülmesinin önünde engel teşkil edilmesi isteniyorsa devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla davanın seyrini değiştirecek maşeri vicdanı tatmin edecek adalet duygusunun tahakkuk etmesine vesile olacak bir tutum içerisine girmesi gerekiyor.” (Zeki Aras, Ahmet Karakaş–İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler