Bozdağ'da ABD'ye tepki: Türkiye gerekli adımları atmaktan çekinmeyecektir

Bozdağ'da ABD'ye tepki: Türkiye gerekli adımları atmaktan çekinmeyecektir

​Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG komutasında 30 bin kişilik "sınır ordusu" kurulacağı açıklamasına ilişkin, "Türkiye, gerekli adımları atmaktan çekinmeyecektir. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD, Suriye'de PYD/YPG komutasında "Suriye Sınır Güveliği Gücü" kurulacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Resmi twitter hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Bozdağ, "ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için Türkiye yerine terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG ile işbirliği ve bunlara binlerce tır silah desteği ve şimdide bu terör örgütlerine 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır. DEAŞ terör örgütüyle mücadele bahanesiyle bölgede terör koridoru oluşturmak için ABD’nin, Suriye Sınır Güvenliği Gücü kılıfıyla terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPGye sözde terör ordusu kurdurması,DEAŞ terör örgütüyle/terörle mücadele değil, teröre, terör örgütlerine destektir." dedi.

ABD’nin DEAŞ mücadele gerekçesiyle PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG’ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımların dostluğa, müttefikliğe, model ortaklığa ve stratejik ortaklığa sığmayacağını belirten Bozdağ, "Ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini tehdit bu provokatif girişim karşısında Türkiye, ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaktan ve adımları atmaktan çekinmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, Bir gece ansızın gelebiliriz." ifadelerini kullandı. (Fırat Arslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.