Bozdağ’dan ABD'ye tepki: Türkiye'yi iknaya gelmeyin

Bozdağ’dan ABD'ye tepki: Türkiye'yi iknaya gelmeyin

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD yönetimine tepki göstererek "Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz terör örgütlerine 'Türkiye'ye karşı terörist eylem yapmayın' deyin." şeklinde konuştu.

Nevşehir'de konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "bazı ABD'li askerlerin PYD/PKK’lilerle fotoğraf çektirdiğini ve bunu paylaştığına dikkati çekti ve bu paylaşımların Türkiye'ye aba altından sopa göstermek olduğunu" ifade etti.

Bozdağ "Bunlar bizi tanımıyor, aba altından sopa gösteriyor. Türkiye aba altından da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke değildir. Dün de değildi, bugün de değildir, yarın da olmayacaktır. Artık Türkiye'yi oyalamaktan vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz, lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiğinizi silahları toplayın, bir daha vermeyin, 'Türkiye'ye karşı terörist eylem yapmayın' deyin." şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, "Âlem kör, herkes sersem değil. Biz her şeyi biliyoruz. Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Artık verdiğiniz sözleri yerine getirin. Fırat'ın batısına geçmeyecekti, Münbiç'te olmayacaktınız, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin tır silah verdiniz. Türkiye'ye karşı kullandınız, defalarca uyardık. Artık biz Türkiye olarak söze değil yansımalarına bakıyoruz. Artık terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi uygulamasına son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmalı ve yeni silahlar verilmemelidir. Müttefikimiz olan ABD, askerli foto çektirip teröristleri sıvazlayan görüntülerden vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.