Bozova kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Bozova kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine halk, yoğun katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılım oldu. Bu yıl “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla postane önündeki alanda düzenlenen etkinlikte, sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi.

 

Etkinlik medrese öğrencisi İbrahim Durmaz tarafından Kur’an-ı Kerim’in Fetih Suresinin 28 ve 29. ayetlerinin okunmasıyla başladı. Okunan Kuran tilavetinin ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Sinan Zarar, Kürtçe mevlidi şerifi okudu.

 

Halk, Bozova’da ilk defa düzenlenen mevlit etkinliğine yoğun ilgi gösterdi

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü İ.Halil Göven, bir selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmasında ilkini gerçekleştirdikleri etkinliğe yoğun ilgi gösteren Bozova halkına ve etkinlikte emeği geçen organizatörlere teşekkür eden Göven, 2004 yılında salonlarda başlattıkları etkinliklerin halkın yoğun teveccühüyle meydanlara taştığına dikkat çekti.

 

Selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan Şanlıurfa İlahi Grubu sanatçılarından Bülent Alkanat ‘Yolumuz sevda yolu bu yol Muhammed yolu’ isimli parçayı seslendirirken diğer grup sanatçısı Sinan Zarar ise ‘Salatullah selamullah‘, ‘Muhammed tê şirinî’ isimli parçalarıyla halkı coşturdu. İlahiler söylendiği sırada etkinliğe katılan geçlerin halay çektikleri görüldü. Platformun önünde duran Sığırcık erkek çocuk ilahi grubunun ilahiler esnasında halay çekmesi renkli görüntüler oluşturdu.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bilal Demir Hoca, Peygamber Efendimizin ümmetine olan sevgisi ve ashabının da O’na olan sevgisine dair anekdotlar sundu.

 

“Dün peygambere düşmanlık edenler kaybettiği gibi bugün de düşmanlık edenler kaybedecektir”

Peygamber Efendimizin İslam’ı çok zor şartlar altında anlattığını belirten Demir, “Müşrikler bazen O’nu taşlıyorlardı bazen üzerine deve işkembesi atıyorlardı bazen de O’na hakaretler ediyorlardı. Günümüzde ise birçok STK, O’nu kendine örnek alarak İslami hizmetlerini yürütüyor. Bakınız, 6-7 Ekim olaylarında şehit edilen gençler de Allah Resulüne benzemek istemişlerdi. Allah resulünün yaptığı gibi komşularına, fakir insanlara kurban eti götürmeye çalışan gençlerimize Allah resulüne düşmanlık yapıldığı gibi onlara da düşmanlık yapıldı. Bu gençlerimiz binalardan atılarak kafaları taşlarla ezildi. Üzerlerine benzin dökülerek yakıldılar. Ama bu dava bitti mi? Bitmedi.” diye konuştu.

 

Tarihin çöplüğünde İslam’a düşmanlık edenlerle dolu olduğuna dikkat çeken Demir, “Tarihe bakın hele Ebu Cehiller, Ebu Lehebler, Utbeler, Şeybeler, Firavunlar hani neredeler? Onlar kaybettiği gibi bugün de peygambere düşmanlık edenler kaybedeceklerdir. Onun için Hz. Muhammed’in (sav) getirdiği yoldan başka bir yol yoktur. Böyle yaparak hem dünyanızı hem de ahiretinizi heba ediyorsunuz. O hepimizin peygamberi, gelin hepimiz O’nun sünnetine sarılalım ki hem dünyada izzet bulalım hem de ahirette O’nunla cennete girebilelim.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardından Sığırcık Erkek ve Kız İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirerek katılımcıları coşturdu. Çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahiler esnasında sallanan tevhid bayrakları etkinliğe heyecan getirdi.

Etkinlikten memnun kalan Bozova halkı, etkinliklerin devamını istedi

Daha sonra İmam Hatip Emin Yapıcı Hoca’nın, ümmetin birlik ve beraberliği için yaptığı duasına etkinliğe katılan Bozova halkı hep birlikte ‘amin’ dedi. Yapılan duanın ardından etkinlik sona ererken etkinliğe katılan Bozova halkı, düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldıklarını, bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesini istediklerini belirterek Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.