Bilecik Bozüyük’te "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği

Bilecik Bozüyük’te "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kur'an Nesli Platformu tarafından "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği düzenledi.

Kur’an Nesli Platformunun ekim ayını ‘Namaz ayı’ ilan etmesi üzerine Kur’an Nesli Platformu Bozüyük ilçe Koordinatörlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu üyesi Bozüyük İhya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği, Mesut Biçim’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra çocukların namaz kılmasıyla program devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, bir insanın dizleri Allah’ın önünde çökmüyorsa başkalarını önünde çökeceğini söyledi.

Namaz kılmamanın sadece iki şartı olduğunu belirten Göktaş, "Bütün Peygamberlerin ilk ağzından çıkan söz ‘Ey benim kavmim gelin kendisinden başka ilah olmayana ibadet edin.’ eğer bir insanın dizleri Allah’ın önünde çökmüyorsa başkalarını önünde diz çökecektir. Eğer bir insan belini Allah’a bükmüyorsa birinin önüne bükecek. Eğer alnını Allah için secdeye koymuyorsa birilerine yalvaracaktır. Başkasının önünde eğilmemek, diz çökmemek için namaza dikkat etmeliyiz" dedi.

Namazın öneminden bahseden Göktaş, "Nisa suresinde Allah-u Teâlâ, Resulüm savaşta ‘Sen arkaya çekil onlara namaz kıldır. Bir grup gelsin senin arkanda namaz kılsınlar bir rekât kılınca hemen gitsinler ötekiler gelsin.’ dikkat edin namaz bu kadar önemlidir. Savaşta bile terk edemezsin namazı. Namaz zannedildiğinden çok çok önemlidir. Onun için namaza önem vermeliyiz. Namaza önem vermek için namazı sevmemiz lazım. Namazı seve seve kılmamız lazım. ‘Gözümün aydınlığı, gözümün nurudur namaz’ diyor Peygamber Efendimiz. Bizim de gözümüzün nuru olmasa hep yük olur sırtımızda, namazı sevmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Program sonunda çocukların çeşitli hediyeler verildi. Yapılan duanın ardından program sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.