Brüksel saldırılarında ölenlerden biri  Müslüman öğretmen

Brüksel saldırılarında ölenlerden biri Müslüman öğretmen

Brüksel’de 22 Mart günü yapılan üç ayrı saldırıda ölenlerle ilgili detayları twitter hesabından paylaşan Belçika Sağlık Bakanı, ölenlerin arasında özel bir Müslüman okulunda görev yapan bir kadın öğretmenin de bulunduğunu belirtti.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie De Block twitter hesabından, başkent Brüksel’de 22 Mart günü yapılan üç ayrı terör saldırısında 32 kişinin hayatını kaybettiğini,  ölenlerden 17 kişinin Belçika vatandaşı ve 15’inin ise yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.   

Block, saldırıda ölenlerin arasında Brüksel’de bulunan La Vertu özel Müslüman okulu öğretmeni Loubna Lafkiri olduğunu da açıkladı. 3 çoçuk annesi olan Lafkiri, Maelbeek metrosuna yapılan saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Lafkiri’nin kocası Muhammed Bachiri yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, hanımının Müslüman bir okulda öğretmenlik yaptığını, etrafındaki insanlar tarafından sevildiği ve her zaman güler yüzlü olduğunu belirti. Bachiri, bütün Müslümanlardan saldırıda ölen hanımı için dua etmeleri isteğinde bulundu. (Enes Suiçer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.