Brunson’un salıverilmesi adalete güveni sarsmıştır

Brunson’un salıverilmesi adalete güveni sarsmıştır

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 28 Şubat mağdurlarının yıllardır sebepsiz yere cezaevlerinde olurken, hain misyonerin salıverilmesinin Türkiye’de adalete, hukuka olan güveni tamamen sarstığını söyledi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yazılı basın açıklaması yaparak ajan Brunson’un serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Fırat, 28 Şubat mağdurlarının yıllardır cezaevlerinde olurken, hain misyonerin salıverilmesinin Türkiye’de adalete, hukuka olan güvenin tamamen sarstığını ifade etti.

Algı operasyonlarıyla kriz ve zamların halktan gizleneceğini söyleyen Fırat, “Yine aynı senaryo, yine aynı film ve aynı troller. Aldatıldık, kandırıldık. Algı operasyonlar ile halk uyutulacak, hedef saptırılacak, kriz ve zamlar halktan gizlenecek. Oysa Türkiye çok önemli bir süreçten geçmektedir. Cereyan eden son olaylar önümüzdeki tehlikelerin ve handikapların önemini açıkça ortaya koymaktadır. Doların yükselişini papaz Brunson ve ABD’ye endeksleyenler, 81 milyon insanı ekonomik krizin enkazı altında ezerek yüzde 200 fakirleştirmiştir.” dedi.

“Hainin serbest bırakılması kamu vicdanını derinden sarsmıştır”

Ajan Brunson’un serbest bırakılmasının kamu vicdanını derinden sarstığını vurgulayan Fırat, “Siyasi iktidar ve başı krizin başlangıcında, ‘ezanımıza saldırıyorlar, bayrağımıza saldırıyorlar, bize topyekun ekonomik savaş açmışlar’ diyerek, doların fitilini ateşleyip ekonomik krizin tavan yapmasına sebep olurken, bizzat bu ülkenin en yetkilisi, ‘bu fakir burada dururken kimse bu teröristi alamaz’ diyordu. Ama bugün günah keçisi ilan edilen papaz dünyanın gözü önünde salıverilmiştir. Madem bu papaz kriz nedeni idi neden bugün salıverildi? Eğer değildi ise bu doları neden ateşlediniz? Bir ayda yüzde 200 fakirleşen bu toplumun hakkını kim, nasıl ödeyecek? Hiç şüphesiz 25 yıldır bu ülkede yaşayan ve Türkiye’nin en gizli belgelerini, bilgilerini dış güçlere taşıyan terör örgütleri ile omuz omuza çalışan, her türlü muhbirliği yapan bu hainin serbest bırakılması kamu vicdanını derinden sarsmıştır.” diye konuştu.

“Kaybeden, daha da fakirleşen zavallı halkımız olmuştur”

Ajan Brunson’un salıverilmesinin adalete güveni sarstığına işaret eden Fırat, “28 Şubat mağdurları, fikir ve düşünce suçluları yıllardır cezaevlerinde sebepsiz yere çile doldururken, bu hain misyoner ile ilgili söylenenlerden sonra salıverilmesi, Türkiye’de adalete, hukuka olan güveni tamamen sarsmıştır. Maalesef siyasi iktidarın ekonomik krizi, yapılacak olan zamları ve enflasyonu halkımızdan gizlemek amacı ile yarattığı bu puslu havada yine tefeciler, holdingler, yandaş AVM’ler para babaları, dolar zenginleri köşeyi dönmüş, kaybeden daha da fakirleşen zavallı halkımız olmuştur.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.