“Bu anlaşmadan asıl memnuniyet duyanlar işgalci ‘İsrail’ yönetimidir”

“Bu anlaşmadan asıl memnuniyet duyanlar işgalci ‘İsrail’ yönetimidir”

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya bir tepki de Hizb-ut Tahrir’in Türkiye Bürosundan geldi.

Hizb-ut Tahrir’in Türkiye Bürosu yayımladığı bir açıklamayla Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya sert tepki gösterdi.

Asıl olanın ‘İsrail’ ile normalleşmek değil, Mavi Marmara katillerine haddini bildirmek olduğun belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Başbakan Binali Yıldırım ve Yahudi varlığı Başbakanı Netanyahu, Türkiye ile “İsrail” arasında yıllar süren görüşmeler neticesinde bir anlaşmanın sağlandığını düzenledikleri eşzamanlı basın toplantısında kamuoyuna duyurdular. Oysaki İslam ve Müslümanların azılı düşmanı işgalci Yahudi varlığı ile her ne pahasına olursa olsun, hiçbir şart ve ortamda Müslümanların aleyhine herhangi bir anlaşma yapılamaz. Bu anlaşmayı yapanlar, anlaşma masasına oturanlar ve sonuçtan memnuniyet duyanlar Allah'a, Rasulullah'a ve İslam'a ihanet ettiklerini bilmelidirler. Yine Filistin'i fetheden Halife Ömer, onu haçlılardan temizleyen Salahuddin Eyyubi, Filistin'i Yahudilere satmayan Sultan Abdulhamid ve onun için hayatını feda eden Şeyh Ahmet Yasin gibi adamları sırtından hançerlediklerini de bilmelidirler.”

“Bu anlaşma Türkiye tarafının söylediği gibi Filistin halkının menfaatine yönelik değildir.” denilen açıklamada, “Bu anlaşmadan asıl memnuniyet duyanlar işgalci ‘İsrail’ yönetimidir. Zira Müslümanlar ile alay edercesine ve Türkiye tarafının yalanlarını ifşa edercesine Gazze ablukasının kalkmayacağını ilan eden onlardır. İşte bu durum Türkiye yöneticilerinin basiretsizliğini ve korkaklığını, bundan cesaret alan Yahudi yöneticilerin ise küstahlığını göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

“Dün ‘İsrail’e’ hamasi söylemlerde bulunanlar, bugün normalleşmenin ‘hikmetlerini ve nimetlerini’ anlatmaya çalışıyorlar”

“Sizin büyük devlet hayaliniz, bu zelil anlaşma ile sona ermiştir” denilerek AK Parti Hükümetinin sert bir dille eletildiği açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Yahudi varlığının Mescid-i Aksa’yı işgal ettiği günden bu yana bizim sözümüz hiç değişmedi ve öfkemiz hiç dinmedi. Ancak görüyoruz ki 6 yıl önce ‘Filistin davası bizim davamızdır, Mavi Marmaranın hesabı sorulacak ve ben olduğum sürece İsrail ile ilişkiler normalleşmez’ diyen Erdoğan ve Ak Parti Hükümetlerinin sözleri çok değişti. Çünkü dün ‘İsrail’e’ hamasi söylemlerde bulunanlar, bugün normalleşmenin ‘hikmetlerini ve nimetlerini’ anlatmaya çalışıyorlar. O gün yağmadan sadece gürleyen ve ‘İsrail’e terör devleti diyen bu yöneticiler, şimdi ‘İsrail bizim dostumuzdur’, ‘İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz gerekir, bu bölgenin gerçeğidir.’ diyorlar.

Bizde diyoruz ki bu anlaşma Filistin halkını ve Müslümanları memnun etmedi ve etmeyecektir. Aksine bu anlaşma ABD Dışişleri Bakanı Kerry’in de dediği gibi emrini harfiyen yerine getirdiğiniz ABD'yi memnun etmiştir. Sizin Filistin davanız sadece lafta kalmış bir davadır. Sizin Filistin sevdanız, oy kazanmak için istismar ettiğiniz bir sevdadır. Sizin büyük devlet hayaliniz, bu zelil anlaşma ile sona ermiştir. Siz Gazze’ye iki inşaat yapmayı iş, İsrail ile ticari ilişkilerinizi artırmayı büyük bir maslahat ve ABD'nin kurduğu masadaki küçük kırıntılarla yetinmeyi de izzet ve onur sanıyorsunuz. Hâlbuki gerçek onur ve izzet İslam’dadır.”  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.