Bu cinayet ve katliamların durdurulması gerekiyor

Bu cinayet ve katliamların durdurulması gerekiyor

Mısır'da Sisi cuntası tarafından idam edilen ihvan mensupları için İstanbul Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısırda Sisi cuntası tarafından 9 ihvan mensubunun idam edilmesine tepkiler artıyor. Fatih Camii'nde Cuma namazı sonrası Özgür Der tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra yapılan açıklamalarda idamlar tel'in edildi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Özgür Der Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ayar, Sisi'nin durdurulması gerektiğini söyledi.

"Mısır'da idam edilen kardeşlerimizin utancını yaşıyoruz"

Ayar, "Şu anda Sisi'nin hapishanelerinde binlerce genç, yaşlı kadın ve erkek kardeşlerimiz kurbanlıklar gibi ölüm sırasını bekliyorlar. Sisi rejimi Mısır'da cinayetlerine devam ediyor. İdam edilen gencecik bedenlerin tek suçları darbeye karşı çıkmak ve Sisi cuntasına hayır demeleridir. Dünyanın bütün Müslümanları, onurlu insanları, vicdan sahibi hareketler burada hepsine sesleniyoruz; bu cinayet ve katliamların durdurulması gerekiyor. Sisi'nin durdurulması gerekiyor. Şu anda sisinin hapishanelerinde binlerce genç, yaşlı kadın ve erkek kardeşlerimiz kurbanlıklar gibi ölüm sırasını bekliyorlar. Bizler Müslümanlar olarak buradan haykırıyoruz: İdamları durdurun. Bu zulme dur denilmesini istiyoruz. Bütün vicdanlı insanların harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Biz ihvan ile şehit edilen bu kardeşlerimiz ile haklarında ölüm kararı verilen kardeşlerimiz ile gurur duyuyoruz. Burada bir insanın haksız olarak öldürülmesini kıyamet kopmasına eş değer gören bir dinin müntesipleriyiz. Biz burada bu zulme hayır diyoruz. Mısır'da idam edilen kardeşlerimizin utancını yaşıyoruz. Böyle bir haksızlık ve zulmün bir daha olmaması için tüm kamuoyunu buradan duyarlı olmaya çağırıyorum. Bugün ihvan biziz ve buradan şunu bildiriyoruz ihvan zulme boyun eğmez." dedi.

"Onları hakkın yolundan ne zindanlar ne de idam sehpaları alıkoyabildi"

Şehitler hakkında duygularını ifade eden Doktor Mutez El Ara şu ifadelere yer verdi: "Şehit edilen kardeşlerimiz hakkın bayrağını yükselttiler. Onları hakkın yolundan ne zindanlar ne de idam sehpaları alıkoyabildi. Biliyorlardı ki akıttıkları kanlar cennetin anahtarıdır. Bu yüzden dönmediler ve döndürülemediler. Şehitlere diyoruz ki Allah'a emanet olun. Allah'ın korumasında olun. Bu günden sonra zulüm görmeyeceksiniz. Meşakkat görmeyeceksiniz." dedi.

"Bu gençler İslam'ın aziz şehitleridirler"

Son olarak şehitlerin hangi dava uğruna öldürüldüklerine değinen Mısırlı El Ezher ulamasından Şeyh Samih El Cubbe, "Bu idam edilen gençler boş bir dava uğruna kıyam etmediler. Bilakis kutlu bir mesaj için kıyam ettiler. Ülkeleri adaletle, hürriyetle ve güzel bir hayatla nimetlensin diye kıyam ettiler. Ve bunların hepsi İslam Şeriatının makasıtlarındandır. Bu yüce dinin şeriatı için kanlarını veren bu gençler İslam'ın aziz şehitleridirler. Onlar sadece şehit değil bilakis şehitlerin efendileridirler. Mısır halkına sesleniyorum bu zulme sessiz kalmayın. Herkes kendine düşeni yapsın." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler