Bu coşku çok şeyi anlatıyor

Bu coşku çok şeyi anlatıyor

Diyarbakır'da düzenlenen "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı etkinliğe katılan ilahi ses sanatçıları, meydandaki coşkunun çok şey anlattığını dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı etkinliğe katılan ilahi ses sanatçıları, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Etkinliğe katılan sanatçılardan Mehmet Ali Oğuz, Burhanettin Cebba ve Nurullah Ürün, meydandaki coşkunun kendilerini coşturduğunu ve bu coşkunun çok şey anlattığını dile getirdiler.

Hazreti Muhammed'in sevdasının her geçen yıl daha da arttığını söyleyen Mehmet Ali Oğuz, "Gördüğünüz gibi arkamızda hıncahınç dolmuş bir meydan var. Muhammed'i bir coşku var. Bizler de sanatçılar olarak böyle bir yerde kendimizi ifade etme imkanı buluyoruz. Bu organizasyonu yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyoruz." dedi.

"Peygamber Aleyhisselam bütün Müslümanların ortak paydasıdır"        

Söz konusu etkinlikle Hazreti Muhammed Aleyhisselamın halkın gündemine oturduğunu dile getiren Oğuz, "Bölgemizin Muhammed'i bir renginin de olduğunu bütün dünyaya buradan göstermiş oluyoruz. Bundan önce İstanbul'da da program vardı ve o programa da katıldım.Ben buradan diyorum ki sizler yani bu meydanı dolduran kişiler, bizleri coşturuyorsunuz. Çünkü millet buraya sevdasına haykırmaya gelmiş. Sen bir ezgi  söylediğin zaman ve bu tekrarlandığı zaman biz onlardan etkileniyoruz ve coşuyoruz. Peygamber Aleyhisselam bütün Müslümanların ortak paydasıdır. Buradan dünyadaki Müslümanlara çağrım şudur; Peygamber Efendimizi gündem yapmamız lazım ve onu gündeme oturtmak için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Bu konuda kurum ve kuruluşlarında seferber olması lazım ki bu kurumlardan bir tanesi de Peygamber Sevdalıları Vakfı'dır." ifadelerini kullandı.           

"Bu coşku çok şeyi anlatıyor"                      

Sanatçı Burhanettin Cebba, "Gerçekten bu coşku çok şeyi anlatıyor. Bu Muhammed'i Sevda ortak mirasımız. Meşrep, ideoloji hiçbir şey gözetmeksizin bütün kardeşlerimizin bu ortak mirasa sahip çıkmalarını istiyorum. O Peygamber ki sabahlara kadar ümmeti için ağlamış. Bizler bundan dolayı burada bulunmaktayız. Bu bağlamda burada olmamız çok şey ifade ediyor. Bu meydanlara gelemeyen ve gelemeyecek durumda olanlar özellikle bizleri izleyenlerin bu meydanları görmesi lazım, bu coşkuyu görsünler.Hepimizin ortak mirası olan Hazreti Muhammed'e 'Sallallahu Aleyhi Vesellem) sahip çıkmamız lazım." şeklinde konuştu. 

"Bizler platformda ilahi ve ezgi seslendirdiğimiz zaman bu meydanda toplanan kalabalık bizleri çok fazla etkiliyor." diyen Cebba, şunları söyledi:

"Gerçekten buraya gelenlerin enerjisi bizi etkilemekte, bizler buradaki kalabalığı gördüğümüz zaman içten o duyguyu hissettirebiliyoruz. Gerçekten çok güzel bir duygu. Her zaman diyorum ki doğudan batıya, güneyden kuzeye bütün kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum; bu yıl zaten geçti, bundan sonraki yıllarda daha coşkulu daha görkemli kalabalıkları görmek istiyoruz. Gerçekten bazen bazı kişiler dünya kadar masraf edip tatilleri gidiyorlar, gelsinler yaptıkları o masraflarının sadece bir bölümünü harcasınlar ve bu Muhammed'i meydana gelsinler ve bu coşkuyu görsünler."

"Amaç, vahdet…"

Sanatçı Nurullah ürün ise duygularını şu sözlerle paylaştı:

"Ben bu meydana gelen, özellikle dışarıdan bu meydana gelen kişileri gördüğüm zaman şöyle bir duyguya kapılıyorum; acaba bizler de o vahdet birleşimini tekrardan görebilecek miyiz? Peygamber aleyhisselatu vesselamın sahabe-i kiram arasında yapmış olduğu vahdeti biz bugün burada görecekmiyiz? Fildişinden, Tanzanya'dan, Ürdün'den misafirler gelmiş buraya. Biz dedik ki, artık bizim de bir evimiz var. İnşallah bizler de oraya gideceğiz, biz de onların misafiri olacağız. Onlar da buraya geldiler. Amaç ve gayemiz bu vahdeti görmektir. Bugün burada bu coşkuyu gördük, gerçekten de ben biraz da ağlamaklı oldum bu coşku karşısında. Herkese teşekkür ediyorum, Rabbim hepinizden razı olsun."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.