“Bu dava için çok çalışmamız lazım”

“Bu dava için çok çalışmamız lazım”

‘Şubat ayı şehitler ayı’ etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Hizmet-Der’de yapılan ‘Şehitler Gecesi’ etkinliğine katılan Şehit Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, İslam Davasının çok ali ve büyük bir dava olduğunu belirterek bu dava için çok çalışılması

Şubat ayına girilmesiyle beraber düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

 

Kobani bahaneli 6-8 Ekim olaylarında PKK’li çetelerce vahşi bir şekilde katledilen Şehit Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz’ün de katıldığı Diyarbakır Hizmet-Der’de düzenlenen ‘Şehitler Gecesi’ etkinliğinde, şehitlerin fazileti ve şehadet konulu bir program düzenlendi.

 

Programda bir konuşma yapan Hacı Mehmet Gökgöz,  İslam Davasının çok ali ve büyük bir dava olduğunu belirterek bu dava için çok çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

“Küfrün inadına çalışmamız lazım”

İslam için şehit vermeden rahatlığa kavuşulamayacağını ve şehitlerin kanının bereketli olduğunu belirten Gökgöz, Müslümanların tarih boyunca sürekli tehdit ve hakaret altında kaldıklarını ama Allah’ın izniyle taviz vermediklerini belirtti.

 

Gökgöz, “Biz artık yaşlandık. Size devredeceğiz. Bu davaya sımsıkı sarılacağız. Bu davaya sarılmazsak bu dava yürümez. Müslümanları çok defa gözaltına aldılar. Ama hiçbir zaman geri adım atmadılar. Bu dünyada İslam kardeşliği gibi bir şey yok. Bugün küfür bize düşmanlık yapıyor. Eğer küfür bizi Camiden alıkoyuyorsa, bizim daha çok Camilere gelmemiz lazım. Küfür, dernek ve sohbetlerden sinir oluyor. Bizim, küfrün inadına bu davaya daha sıkı sarılmamız lazım. Belki şehit olmayız ama şehit gibi yaşayabiliriz.” dedi.

 

“Biz kazandık onlar kaybetti”

Müslümanların Allah yolundan başka bir yolu tanımamaları gerektiğini belirten Gökgöz, İslam davasına gönül vermiş olan her Müslümanın gözünü bu yolda budaktan sakınmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Gökgöz, “Bu ömrümüz elbet biter. Biz bu davada olsak ta olmasak ta öleceğiz. Ama iyi halde yaşayıp ölelim. Allah’ın almadığı canı hiç kimse alamaz. Bizim fişimiz onların elinde değil. Hz. İbrahim ateşe attılar ama o asla kaybetmedi. Bizim çocuklarımızı cani ve vahşi bir şekilde katledenler kaybetti, biz kazandık ve asla kaybetmeyeceğiz.  Cennet ucuz değildir. Cennet için bu davaya sımsıkı sarılmamız gerekir. Biz çalışmasak Allah karşılığını vermez. Biz Hasan ve Yasinleri feda edeceğiz ama bu Kuranı onlara çiğnetmeyeceğiz. Onlar Kuran’ı yere attı biz ise canımızı bu Kuran’a feda edeceğiz.” dedi.

 

“Bu dava için çok çalışmamız lazım”

Bir Müslüman olarak herkesin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesi ve hem dünya hem de ahiret için çalışmayı elden bırakmaması gerektiğini belirten Gökgöz, sözlerini şöyle tamamladı:

 

 “Bu dünyayı da onlara teslim etmeyeceğiz. Biz başka davalar için değil, sadece Allah yolunda çalışacağız. Çalışan kim olursa olsun mutlaka kazanır. Biz de Cenneti kazanacağız. Biz Müslüman olduğumuz için sohbetlere ve İslami etkinliklere katılıyoruz. Bu dava için daha çok çabalamamız lazım. Hasan ve diğer şehitler çalıştığı için kazandı. Bu dünyada haksızlığa uğrayabiliriz ve zulüm görüp öldürülebiliriz ama kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Biz ahiretimizi kazandık. Bu bize yeter ve bizim için kâfidir.”

 

Etkinlikte konuşmalar sonrasında yapılan sinevizyon gösterimi ile son buldu.  (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.