​Bingöl Üniversitesinde Risk Tabanlı Proses Eğitimi

​Bingöl Üniversitesinde Risk Tabanlı Proses Eğitimi

​Bingöl Üniversitesi Genel Sekreterliğinin organizasyonuyla, TSE tarafından Kalite Yönetim Sistemi, Risk Tabanlı Proses Eğitimi ve Temel Eğitim programı başladı.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Genel Sekreterliğinin organizasyonuyla, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, Risk Tabanlı Proses (Süreç) Eğitimi ve Temel Eğitim programı başladı.

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dersliklerinde, 3 gün boyunca devam edecek olan eğitim, TSE Genel Sekreter Müşaviri ve Kalite Yönetim Sistemi Baş Müşaviri Arif Gani tarafından verileceği belirtildi.

Eğitim programına BÜ birimlerindeki akademik ve idari çalışanlar katıldı. Eğitimde, 2015 yılında yeni sürümü yayımlanan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardıyla birlikte gelen yenilikler,  Risk Tabanlı Proses ve Temel Eğitim üzerinde duruldu.

Eğitim programı hakkında konuşan Bingöl Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Metin Suna, "Üniversitemiz, eğitime ve yenilenmeye önem veren bir kurum. Şu an verilen eğitim TS EN ISO 9001:2015 Risk Tabanlı Proses Eğitimi ve Temel Eğitim üzerine. TSE’den davet ettiğimiz bir uzman tarafından üniversitemizdeki akademik ve idari personelimiz bilgilendirilecek. Bu eğitimi TSE gibi uzman bir kurumla tam iş işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. Yeniliklere adaptasyonla da daha da güzel çalışmalara imza atacağız." dedi.

Verilen eğitimi değerlendiren TSE Genel Sekreter Müşaviri ve Kalite Yönetim Sistemi Baş Müşaviri Arif Gani, "Kalite sistemi, uluslararası kimlik kazandırır ve maliyetleri azaltır. Verimliliği ve rekabet gücünü arttırarak; tedarikçilerin seçiminde, değerlendirilmesinde ve takibinde kolaylık sağlar. Kaynakların etkin kullanımı sonucu maliyetler düşer ve döngü zamanları azalır. Veriler ve istatiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesini sağlar. Nihayetinde planlı bir şekilde kontrol edilen faaliyetlerin iyileştirilmesi neticesinde sürekli iyileştirme sağlayan bir sistemdir." şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.